Uutiset

Kuljetuskalusto

Vaijerivaihtolavalaite pitää puolensa

Vesi-, viemäri- ja lokahuollon vankka osaaja Kaivopumppu Oy on uudistanut kalustoaan Hiab Multilift XC-vaijerivaihtolavalaitteilla varustetulla Volvo FM 330 kuorma-autolla.  Uuteen monikäyttöautoon on nyt yhdistetty yrityksessä aikaisemmin käytössä olleista vaijerivaihtolavalaiteautoista saadut kokemukset.

Kaivopumppu Oy palvelee Pirkanmaalla olevia asunto-osakeyhtiöitä ja kunnallista sektoria ja teollisuusyrityksiä pääasiassa vesi- ja viemärihuollossa. ”Meillä on nykyaikaiset ja tehokkaat tuotantotavat ja uusi tekniikka. Palvelemme asiakkaita nopeasti ja luotettavasti”, sanoo Kaivopumppu Oy:n kalustopäällikkö Mikko Kulmala. ”Tarjoamme myös kuljetus- ja maarakennuspalveluita. Ajoneuvokalustoa on kaikkiaan noin 40 yksikköä, joista vajaa 10 palvelee kuljetuspuolen asiakkaita,” kertoo perheyhtiön osakkaana oleva Kulmala.

Kaivopumppu Oy:n Mikko Kulmala ja Cargotecin Harri Uotila ovat yhtä mieltä vaijerilaitteen eduista.

Vaijerivaihtolavalaite pitää puolensa

Vaikka koukkulaitteet ovat lisääntyneet, niin vaijerilaite puolustaa edelleen asemaansa useissa käyttötarkoituksissa. ”Päädyimme vaijerivaihtolavalaitteeseen, koska vaijeritartunnat löytyvät edelleen kaikista omista ja asiakkaiden lavoista sekä työmaakopeista. Samaa ei voi sanoa vielä koukkutartunnoista. Samoin koukkutartuntojen laadussa on toisinaan toivottavaa, varsinkin kun kyseessä on jo elinkaaren ehtoopuolella oleva lava”, sanoo Mikko Kulmala.

Syksyllä ensiesiteltyyn Hiab Multilift XC vaijerivaihtolavalaitteeseen on yhdistetty perinteisten ominaisuuksien ja nykyaikaisten tuotantomenetelmien edut. ”Multilift oli ennestään tuttu merkki, mutta nyt päätökseen vaikutti eniten uutuusmallin kompakti toimitustapa ja pulttaamalla kiinnitettävä rakenne”, kertoo Mikko Kulmala. Laitteen rungoissa on samanlainen pintakäsittely kuin Multilift -koukkulaitteissa. Välittömästi raepuhalluksen jälkeen ruiskutetaan tehtaalla sinkkipohjamaali ja sen kuivuttua pintamaali. Sävyinä on valittavissa auton rungon väri sekä musta tai punainen ilman eri hintaa. Asiakaskohtainen RAL- värisävy on myös mahdollinen.  Hitsausta ei laitteen asennuksessa tarvita. Kaikki tämä parantaa korroosiokestävyyttä huomattavasti. Pulttikiinnityksen ansiosta laite on tarvittaessa lisäksi helppo vaihtaa, jos käyttötarkoitukset muuttuvat.

Nopea asennus

Asennus oli nopeaa, vaikka lisätöitä oli paljon. Monikäyttöautoon asennettiin mm. lisähydrauliikkaa niin eteen kuin taakse. ”Asiakkaalta saadut selkeät ohjeet lisätarpeista helpottivat töitä melkoisesti”, kertoi Harri Uotila Cargotecilta. Laitteen myynnistä vastannut Uotila kehuu myös asiakkaan kanssa ollutta vuoropuhelua molempia hyödyntäväksi tavaksi toimia. ”Nyt molemmat, niin asiakas kuin myyjä tiesivät tarkasti mitä ollaan tekemässä, jolloin lopputulos oli myös mitä haettiin,” kehuu Harri yhteistyön muotoja. Kaivopumppu Oy:lle luovutettu laite on ensimmäinen laatuaan Pirkanmaalla ja ensimmäinen yksityiselle asiakkaalle luovutettu koko maassa.

Volvoon asennettiin mm. lisähydrauliikkaa niin eteen kuin taakse. Kuvassa näkyy myös leveitä kuljetuksia varten asennetut lisävalot. ”Vaijerilaiteella on edelleen monia etuja. Matala painopiste ja päällevetokulma mahdollistavat turvallisen lavansiirron useimmissa tilanteissa. Kippaus on nopeaa ja koukulle ei tarvita tilaa hytin ja lavan väliin,” sanoo Harri Uotila lopuksi ja päästää tyytyväisen asiakkaan jatkamaan matkaa seuraavalle asiakkaalle.

Lue seuraavaksi