Uutiset

Kuljetuskalusto

Vahvempaa Volvo-huoltoa Uudellamaalla

Lohjalla ja Raaseporissa toimineet Volvo-korjaamot siirtyivät loppuvuodesta Lohjanportin Autolta maahantuojan huomaan. Asiakastyytyväisyyden kasvattamiseen tähtäävät talkoot aloitettiin toimipisteiden ehostuksella ja uudella, mutta monelle tutulla kapellimestarilla. Lokakuusta alkaen kahden perinteikkään korjaamon toimintaa on luotsannut pitkän Volvo-taustan omaava Kurt Westenius.

”Lohjanportin Autossa panostettiin määrätietoisesti keveään kalustoon, jolloin raskaat ajoneuvot jäivät sivurooliin hyvin tärkeällä markkina-alueella”, valottaa Westenius taustoja muutokselle, jolla pyritään nostamaan huoltotoiminnot ja niiden taso oikeaan korkoon.

Huoltopäällikkö Westeniuksen luotsaamat Volvo Truck Center –toimipisteet sijaitsevat entisillä paikoillaan Lohjanportin Auton toimitiloissa. Kumpikin toimipiste työllistää tällä hetkellä viisi asentajaa, työnjohtajan sekä varaosavastaavan, joiden asiantuntemuksen turvin hoituvat niin pienet huollot kuin laajemmat korjauksetkin.

Tällä hetkellä kumpikin korjaamo palvelee asiakaskuntaa arkisin aamuseitsemän ja iltaneljän välillä, mutta kuluvan vuoden aikana ovet on määrä avata myös lauantaisin. Alkuvaiheessa palveluita tarjotaan lyhyehkön aikaikkunan sisällä kahden asentajan voimin, mutta kysynnän kasvun vanavedessä aukioloaikoja on määrä venyttää.

”Pidemmällä aikajänteellä ainakin Lohjan toimipiste on tarkoitus siirtää kahteen vuoroon, jolloin korjaamossa palaa valot aamuseitsemän ja iltakymmenen välillä”.

”Nykyaikaisessa korjaamossa on oltava hyllyssä oikeat, myyvät varaosat. Kummankin toimipisteen varaosavarastot perustettiin uudelleen ja työssä hyödynnettiin Kotkaan ja Kouvolaan avatuista toimipisteistä saatuja kokemuksia. Volvo-osien ohella meillä on varsin hyvä tarjonta myös perävaunujen osia lähinnä akselistoihin”, summaa Westenius, jonka mukaan varaosavirta varastojen ja korjaamoiden välillä on kuitenkin jatkuvaa.

”Keskusvarastolta edellispäivänä tilatut osat ovat meillä aamulla, mutta yllättävissä tilanteissa voimme hyödyntää päivätilausmahdollisuutta. Aamulla tilatut osat laskeutuvat Lohjalle puolenpäivän jälkeen, mikäli osat löytyvät Vantaan varastolta”, päättää Westenius alkaen samalla etsiä varauskirjasta vapaata aikaa huoltoa kaipaavalle ajokille.

Volvo Trucks ja Renault Trucks kertovat remontoivansa eurooppalaista myynti- ja huoltoverkostoa nykyistä tehokkaammaksi. Volvon tiedotteen mukaan erilliset organisaatiot säilytetään alueilla, missä kummallakin on vahva asema, mutta muualla organisaatiot yhdistetään. Pohjoismaissa Renaultin asema on paljolti marginaalinen, mikä tarkoittanee verkostojen yhdistämistä.

”Pyrimme kehittämään asiakaspalvelua sekä toiminnan laatua. Nyt tehtävän muutoksen myötä asiakaspalvelu paranee, huoltoverkosto tihenee ja molempien merkkien kehittäminen pystytään toteuttamaan optimaalisesti”, toteaa Volvo Finland Ab:n toimitusjohtaja Magnus Björklund, joka vastaa Suomessa yhteisestä Volvo Group Trucksin toiminnasta.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi