Uutiset

Kuljetuskalusto

Vaasan ja Kauhajoen alueilla käynnistyivät uudet maanteiden hoitourakat 1.10.2023

Aura-auto

Vaasan urakassa jatkaa Destia Oy ja Kauhajoella aloitti uutena urakoitsijana Terranor Oy. Maanteiden hoitourakat ovat kestoltaan viisivuotisia.

Terranor Oy on ensimmäistä kertaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella urakoitsijana maanteiden hoitourakassa. Destia Oy hoitaa Pohjalaismaakuntien alueella myös Pietarsaaren, Lapuan, Alavuden ja Seinäjoen alueen tiestön.

Maanteiden hoitourakassa urakoitsijalle kuuluvat alueella sijaitsevien maanteiden kesä- ja talvihoito. Urakoitsija vastaan alueen tienhoidosta, kunnossapidosta ja siihen liittyvistä hankinnoista.

Urakoitsijakartta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueelta. Destia Oy urakoi keltaisella, Terranor Oy punaisella ja YIT Suomi Oy sinisellä merkityillä urakka-alueilla.

Vaasan alueella 800 kilometriä ja Kauhajoella 1000 kilometriä hoidettavia teitä

Vaasan alueen hoitourakkaan kuuluvat Vaasan, Mustasaaren, Maalahden ja Laihian alueella oleva tiestö. Tällä alueella tiestöä on yhteensä noin 800 kilometriä. Näistä sorateitä noin 270 kilometriä ja kävely- ja pyöräilyväyliä 120 kilometriä. 

Kauhajoen alueen hoitourakkaan kuuluvat Kauhajoen, Kurikan, Teuvan ja Karijoen alueen tiestö. Hoidettavaa tiestöä alueella on noin 1000 kilometriä, joista sorateitä 290 kilometriä ja kävely- ja pyöräilyväyliä 70 kilometriä. 

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alue hoidetaan yhdeksän maanteiden hoitourakan voimin.Lue seuraavaksi