Uutiset

Kuljetuskalusto

V-Kranin puutavaranosturimallisto uudistuu – Pro Lift Oy panostaa pohjoismaiseen laatuun

HMF- ja Effer-kuor­mausnosturit

Nurmijärvellä sijaitsevan kuormausnosturi- ja nostinalalla toimivan Pro Lift Oy:n valikoimaan kuuluvat esimerkiksi HMF- ja Effer-kuor­mausnosturit, AJK-koukkulava­laitteet sekä nosturien apuvälineet, kuten BSV-henkilönosto­korit. Ruotsalaiset V-Kran-puutavaranosturit ovat olleet yrityksen edustuksessa alkuajoista lähtien ja nyt V-Kranin malliston uudistuessa merkki rynnii voimalla takaisin suomalaisille metsäautoteille.

 V-Kran on vahva merkki ruotsalaisessa puutavara-autoilussa ja Vänersborgin tehtailta lähtee vuosittain yli 700 kappaletta nostureita vaativiin töihin ympäri maailmaa. Viime vuosien aikana V-Kran on tehnyt suururakan ja uusinut mallistoaan ja nyt markkinoille tulleissa nostureissa on useita erityisesti Suomen oloihin sopivia koneita. ”Uutuusmallit ovat herättäneet runsaasti huomiota myös suomalaisten metsäammattilaisten joukossa ja kiinnostus on näkynyt selvästi kyselyjen määrässä”, kertoo Pro Lift Oy:n toimitusjohtaja Vesa Hiekkanen.

 Tarkka räätälöitävyys valmiiksi tehtaalla

 Suomen markkinoita silmällä pitäen kiinnostavimmat mallit tulevat olemaan 100 kNm:n kokoluokan V10CX- sekä 130 kNm:n V13-puutavaranosturit. Niissä yhdistyvät kestävyys ja keveys, sillä ne on valmistettu ruotsalaisesta korkealujuusteräksestä. Nosturit on suunniteltu pohjoismaisiin olosuhteisiin ja hinta-laatusuhteeltaan ne täyttävät vaativatkin odotukset.

Eräs V-Kranin parhaista puolista on sen tarkka räätälöitävyys hyvinkin yksilöllisiin työtehtäviin ja omiin työtapoihin soveltuvaksi. V-Kranin voi halutessaan varustaa vaikka kotimaisella NTcab-ohjaamolla ja myös ohjaustavassa on valinnanvaraa. Lisävarustelista on kattava ja esimerkiksi vaa’at ja kourat saa juuri oman tarpeensa mukaisena. Hankkimista helpottaa myös se, että asiakkaan niin halutessa varustelu voidaan tehdä kerralla valmiiksi tehtaalla, jolloin toimitus tapahtuu nopeasti ja luotettavasti. ”V-Kranin monipuolisuus ja varustelun taso tekee nosturista todella monikäyttöisen ja se soveltuu erinomaisesti suomalaisille puuautoilijoille kautta maan”, tiivistää Hiekkanen. Toimitusaika V-Kranilla on koneesta ja asennustöiden määrästä riippuen ainoastaan kuudesta kahdeksaan viikkoon.

Pro Lift kehittää toimintojaan

 Myös huolto- ja varaosapuoli ovat V-Kranilla kunnossa ja yleisimmät kulutusosat löytyvät suoraan Pro Liftin hyllystä. Harvinaisemmatkin osat saapuvat Ruotsista vuorokauden kuluessa tilauksesta. Korjaus- tai asennusapua tarvittaessa voi kääntyä Pro Liftin kautta maan palvelevien huoltopisteiden puoleen. Takuu V-Kraneissa on kattava, sillä täystakuu kattaa 12 kuukautta ja kantavien osien 24 kuukautta. V-Kran-nostureihin voi tutustua ottamalla yhteyttä Pro Liftiin ja lisäksi tuoteperhe tulee olemaan keväällä näyttävästi esillä myös Kuljetus 2013 -näyttelyssä Jyväskylässä.

Maailmantalouden myllerrykset eivät ole Pro Liftillä liiemmin näkyneet. Kauppa on käynyt hyvin, vaikkakin päätöksien tekojen nopeus on hieman hidastunut. Näkyvissä on myös selkeästi, että vaikka nosturi uusitaan, niin alustaksi kelpaa vielä vanhempikin ajoneuvo. Toimitusjohtaja Hiekkanen kertoo tilanteen Pro Liftillä olevan hyvä, sillä tuoteperhe on viilattu kuntoon ja tällä hetkellä lähinnä hiotaan ja kehitetään käytäntöjä sekä toimintatapoja. Myös yhtiön laajentuminen Baltiaan on onnistunut ja varsinkin Tallinnan toimipiste on kovassa vauhdissa. Samoin yrityksen tekemä suuri panostus huoltotoimiin on osoittautunut toimivaksi ja asiakkaat ovat arvostaneet suuresti Pro Liftin 24/7-päivystystä, huoltoautopalvelua sekä pikahuoltoa.

 www.prolift.fi

www.v-kran.se

Lue seuraavaksi