Uutiset

Kuljetuskalusto

Uutuusvalaisimet kuormatiloihin TMT Malinen Oy:ltä

”Markkinoilla on tällä hetkellä kirjava joukko erilaisia LED-valaisimia. Osalle niistä on tunnusomaista valodiodien runsaslukuisuus, jolla luodaan mielikuva tehokkaasta valaisimesta. Eli käytetään vanhemman teknologian valodiodeja, jotka ovat lähinnä merkkivalotasoa, eivätkä sellaisina sovellu valaistustarkoituksiin. Usein niistä myös puuttuu aktiivinen virransäätöelektroniikka. Suomessa valmistetuissa TMT LED-valaisimessa käytetään vain korkealaatuisia, tunnettujen valmistajien komponentteja, jotka palvelevat käyttäjää pitkään”, jatkaa Nyman.

TMT LED -valaisin on tarkoitettu esimerkiksi paketti- ja kuorma-autojen sekä perävaunujen kuormatilojen sisävalaistukseen. Valaisin on toteutettu kuudella Superled:llä sekä niiden ohjauselektroniikalla ja se on IP66-vaatimukset täyttävä kokonaisuus. Valosävy on puhtaan valkoinen.

Suojausluokan mukaisesti valaisinta voidaan käyttää määrätyin edellytyksin myös muissa sisä- ja ulkotiloissa. Valaisinta ei kuitenkaan suositella yli +80° lämpötiloihin. Se toimii 9–30V:n tasa- tai vaihtojännitteellä joten virtalähteenä voi olla akku tai verkkolaite. 1 High End LED tuottaa 1 watin teholla n. 70 lumen:in valovoiman / watti [lm/W] ja koko valaisin 420 lm. Hehkulamppu tuottaa vastaavasti n. 5–15 lm/W. LED:ien käytöllä saavutetaan muutamia merkittäviä etuja hehkulamppu- ja loisteputkivalaisimiin verrattuna.

–käyttöikä on tyypillisesti noin 50.000 tuntia eli lähes 6 vuotta yhtäjaksoista käyttöä
–virrankulutus on vain murto-osa verrattuna perinteiseen hehkulamppuun. Tämä on tärkeää erityisesti akkukäytössä:
– syttyy välittömästi eikä välky
–toimii sekä pakkasella että helteellä
–täysin huoltovapaa – ei lampunvaihtoja

Lisätietoja: www.tmt.fi

Lue seuraavaksi