Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusikeulainen Volvo FH XPro Maxpossa

Volvo Trucksin kalustoa on esillä yhteisosastolla A61 Volvo Construction Equipmentin kanssa Maxpo-näyttelyssä 10.–12.9.2015 Hyvinkään lentokentällä. Volvo kuorma-autokalustoa paikalla on Volvo FH XPro 540 hv 10×4 tasakuorma-auto, Volvo FMX XPro 540 hv 8×4 ja Volvo FH16 WoodPro 750 hv 8×4. Esillä oleva kalusto on varusteltu ratkaisuilla, joilla kuorma-autot ja kuljettajat suoriutuvat tehtävistään tehokkaasti vaativissa olosuhteissa.

”Maxpossa esillä oleva kalusto on suunniteltu juuri suomalaisiin olosuhteisiin ja vaativiin kuljetustehtäviin tuottavuutta edistäen. Volvon valikoima maansiirrossa on erittäin kattava alustavaihtoehdoista teknisiin ominaisuuksiin”, kertoo Volvo Trucksin Suomen myyntijohtaja Kimmo Ahonen.

Maastokelpoista kalustoa

Maansiirtokäyttöön suunniteltu Volvo FH XPro 540 hv 10×4 on varustettu uudella järeällä etuosalla ja viisiakselinen alustaversio on saatavilla suoraan tehtaalta. Auto on varustettu myös 20 tonnin etuakseleilla, kuormanilmaisimella sekä ohjattavuutta helpottavalla Volvo Dynamic Steering (VDS) -ohjausjärjestelmällä. Auton tekninen kokonaisyhdistelmämassa on 80 tonnia. Uusi järeä etuosa on saatavilla Volvo FH ja Volvo FH16 -kuorma-auto-malleihin.

Volvo FMX XPro 540 hv 8×4 alusta on maansiirron tarpeisiin ketterä takatelinen tridem-auto. Autossa on Volvon maansiirtoon optimoitu ilmajousitus, ohjausta helpottava Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä ja 13-litran moottori. Ajoneuvon sallittu tekninen kokonaisyhdistelmämassa on 80 tonnia.

Volvo FH16 WoodPro 750 hv 8×4 puuauto on varusteltu Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmällä ja ilmajousitetulla taka-akselilla. Auto on valmiiksi varusteltu tehdasrakenteinen WoodPro-puutavara-auto suomalaisiin olosuhteisiin. Ajoneuvon sallittu tekninen kokonaisyhdistelmämassa on 80 tonnia. Tehdasasennettu WoodPro-varustelu on saatavana Volvo FH16 -malliin.

Tuottavuus fokuksessa

Kaikissa osastolla esillä olevissa kuorma-autoissa on myös uusi kaikkein raskaimpia kuljetustehtäviä ajatellen vahvistettu I-Shift-vaihteisto. Se on suunniteltu kuorma-autoihin, joilla ajetaan usein yli 10 asteen ylä- tai alamäissä tai muutoin erittäin vaativissa olosuhteissa.

Heti töihin valmis erikoisvarusteltu XPro-malli on optimoitu maansiirtotehtäviin ja siinä korostuu sen joustavuus ja tuottavuus. Asiakas itse voi valita ohjaamomallin, moottoritehon, vaihteiston, vetotavan, ja lavapituuden ja valmiin maansiirtopaketin ansiosta toimitusajat ovat lyhyemmät. Volvo XPro -paketti on saatavilla Volvo FMX-, FM-, FH- ja FH16 -malleihin.

Volvo Dynamic Steering kahden etuakselin kuorma-autoihin: Volvo Dynamic Steering on nyt saatavana myös kahden etuakselin kuorma-autoihin, jotka ovat tyypillisiä maansiirtoalalla. Koska tällaisia kuorma-autoja käytetään raskaissa ja vaativissa olosuhteissa ovat ohjausjärjestelmän hyödyt kuljettajan kannalta huomattavia. Ohjattavuus ja käsiteltävyys helpottuvat huomattavasti pienillä nopeuksilla, tämän lisäksi ohjauspyörä myös palautuu ääriasennosta automaattisesti keskiasentoon. Tämä keventää kuljettajan työtä ahtaissa paikoissa sekä säästää aikaa ja energiaa.

Aiempaa suuremmat etuakselipainot: Volvon kahdella etuakselilla varustettujen kuorma-autojen etuakselimassa on entisen 18 tonnin sijaan nyt jopa 20 tonnia. Asiakkaat hyötyvät entistä paremmasta tuottavuudesta ja suuremman etuakselimassan mahdollistamasta vapaudesta kuorman sijoittelun suhteen. Neliakselisessa kuorma-autossa, jonka kokonaispaino on 35 tonnia, tämä antaa myös joustavuutta päällirakenteiden mitoitukselle. Näin enimmäiskuorma saadaan lastattua aiempaa nopeammin ja kuljettaja voi olla aiempaa luottavaisempi etteivät akselikohtaiset massat ylity. Suurempi etuakselimassa antaa hyvät edellytykset käyttää monenlaisia nosturikokoonpanoja ja muita päällirakenteita, jotka kuormittavat etuakseleita raskaasti.

Viisiakseliset kuorma-autot, 10×4 ja 10×6: Monilla markkina-alueilla kehitys kulkee kohti entistä suurempia yhdistelmäpainoja. Volvo Trucks valmistaa nyt myös viisiakselisia kuorma-autoja tehdastuotantona raskaimpien kuorma-autokuljetusten tarpeisiin. Kahden etuakselin enimmäismassa voi olla jopa 20 tonnia, ja kolmen taka-akselin enimmäismassa voi olla jopa 36 tonnia, joten kuormauskapasiteettia on saatavilla riittävästi kaikkiin ajosuoritteisiin. Ratkaisu sopii erinomaisesti maansiirtoon, metsäkoneiden kuljetuksiin sekä suuriin nosturiautoihin, joissa akselimassojen oikeanlainen jakautuminen on tärkeää.

Lue seuraavaksi