Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusia tuulia päällirakennemaailmasta

Suomalaiset päällirakenne- ja perävaunuvalmistajat ovat tunnettuja laadukkaista tuotteista ja erittäin asiakaslähtöisestä toiminnasta. Tiukasti kilpailuilla markkinoilla menestyminen edellyttää jatkuvaa kehittymistä ja kustannustehokkuutta. Tähän haasteeseen vastaa Polarus Group.

Polarus Group on ryhmä yrityksiä jotka valmistavat kuorma-autojen kuormatilaratkaisuja eri kuljetustarpeisiin. Emoyhtiö Polarus GmbH sijaitsee Saksan Exertalissa. Ryhmään kuuluvat Brandt-Polarus Exertalissa, Eurocon Tuusulassa ja Limetec Kokkolassa. Polarus Groupin pääomistajat ovat Heikki ja Mira Salmela. Pienemmillä osuuksilla mukana ovat Ahola Group sekä joukko ryhmään kuuluvien yritysten avainhenkilöitä.

Limetec

Suomalaisessa liikenteessä tunnetuin tuotemerkeistä lienee vuonna 1994 perustettu Limetec, joka valmistaa Kokkolassa, Indolan teollisuusalueella kuorma-autojen umpinaisia kuormakoreja ja perävaunuja erilaisiin kuljetustarpeisiin. Valtaosassa Limetecin valmistamista päällirakenteista ja perävaunuista on avattava sivu ja usein myös katto on avattava. Tuotannosta pääosa menee vientiin ja tärkeimpänä vientimaana on Ruotsi.

Limetec Next -korit kootaan valmiiksi ja kiinnitetään vasta sitten joko auton tai perävaunun alustaan. Lisätilan myötä tuotanto virtaviivaistuu Kokkolan tehtaalla.

Tänä vuonna Limetec esitteli uudistuneen tuoteperheen, joka sai nimekseen Next. Next-koreissa ja perävaunuissa lattia on sandwish-rakenteinen, joka on tiivis eikä ime kosteutta. ”Lankkulattia imee aina kosteutta ajan mittaan ja korin paino kasvaa ajan myötä. Sandwich-lattiaisen korin kanssa ei tule tätä ongelmaa”, kertoo Limetecin toimitusjohtaja Tommi Lindbom.

Limetecillä on tuotteitten lisäksi uudistettu ja hiottu tuotantoa. Kokkolan tuotantolaitokselle saatiin hiljattain lisätilaa käyttöön, mikä mahdollistaa enemmän työtä vaativien tavallista pidemmälle räätälöityjen yksiköiden valmistamisen omalla linjallaan. Tällä järjestelyllä enemmän aikaa vaativat projektit eivät hidasta vakiokorien ja perävaunujen tuotantoa.

Lindbom näkee Limetecin uudessa omistuspohjassa paljon mahdollisuuksia. Hänen mukaansa ostoissa, myynnissä, tuotekehityksessä ja jossain määrin myös henkilöresurssien käytössä avautuu uudenlaisia mahdollisuuksia. Limetecin myyntipäällikkö Lars Ahola lisää listaa vielä yhden asian: ”Tähän saakka Limetec on ollut kuljetusliikkeen omistama valmistaja. Se ei aina ole miellyttänyt kaikkia ostajia. Nyt tilanne on muuttunut Polarus Groupin ansiosta.”

Tuotantopäällikkö Bertil Nyfelt, myyntipäällikkö Lars Ahola ja toimitusjohtaja Tommi Lindbom Limeteciltä yhdessä Euroconin toimitusjohtajan Mika Hällströmin kanssa ovat ilokseen huomanneet piristymistä päällirakenne- ja perävaunumarkkinoilla.
 

Eurocon

Eurocon on Tuusulassa hyötyajoneuvoteollisuudelle kerroslevytuotteita valmistava yritys. Se on perustettu 1969, ja on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista valmistajista alallaan. Euroconin tuotemerkki ei kenties ole kovin tuttu loppukäyttäjille, mutta sen valmistamia tuotteita tien päällä näkyy jatkuvasti. Useat kotimaiset ja ulkomaiset päällirakennevalmistajat käyttävät Euroconin valmistamia elementtejä kuormakoreissa.

Hieman runsaat 30 henkilöä työllistävä Eurocon on asiakkaittensa piirissä tunnettu joustavuudestaan ja erittäin korkeasta toimitusvarmuudesta. ”Tämän päivän teollisessa tuotannossa toimitusten täsmällisyydellä on suuri merkitys. Me olemme siinä onnistuneet”, sanoo Euroconin toimitusjohtaja Mika Hällström aivan aiheesta tyytyväisenä, sillä toimitusvarmuus on 97 – 99 prosentin tuntumassa.

Brandt-Polarus

Polarus on jo vuonna 1934 perustettu saksalainen yritys, joka on johtava kuorma-autojen monilämpötilakorien valmistaja. Polaruksen monilämpötilakoriin on mahdollista saada jopa neljä lämpötila-aluetta. Polarus valmistaa myös muunlaisia vaativiin lämpösäädeltyihin kuljetuksiin tarkoitettuja kuormakoreja. Polaruksen merkittävimmät asiakkaat ovat suuret saksalaiset elintarvikeketjut.

Limetec aloittaa järjestelyn ansiosta Polaruksen monilämpötilakorien markkinoinnin uutena tuotteena omissa myyntikanavissaan Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Limetec pyrkii kaikin mahdollisin keinoin ottamaan markkinoinnissa huomioon pohjoismaisten asiakkaiden omat kuljetusvaatimukset ja toiveet. Monilämpötilakorien valmistus Pohjosmaiden markkinoille tapahtuu Kokkolassa.

Lue seuraavaksi