Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi Volvo FH on tässä

Polttoainetaloudellisuus on epäilemättä yksi tärkeimmistä nykyajan kriteereistä kuljetusyrityksille. Se oli luonnollisesti myös tärkeä painopiste uuden Volvo FH:n kehitystyössä.  Polttoainetaloudellisen Euro 5 -voimansiirtolinjan taloudellisuutta on parannettu entisestään. Uudessa kuorma-autossa esitelty Volvon ensimmäinen Euro 6 -moottori vähentää päästöjä merkittävästi. Myös uusi I-See-järjestelmä auttaa pienentämään polttoaineenkulutusta – jopa 5 prosenttia. Syksyllä 2013 julkistettava uusi Volvo I-Torque -voimansiirtolinja uudistaa tekniset standardit, alentaa polttoaineenkulutusta ja parantaa ajettavuutta entisestään. Nämä ominaisuudet hyödyttävät sekä kuljetusyritystä että kuljettajaa.

 I-See pienentää polttoaineenkulutusta mäkiajossa

I-See on esimerkki tekniikasta, joka sekä helpottaa kuljettajan elämää että auttaa säästämään polttoainetta. ”I-See on I-Shift -vaihteiston ohjelmistopaketti, joka tallentaa kuljettajan ajamien mäkien tiedot. Kun kuljettaja ajaa samaa reittiä seuraavan kerran, säätelee I-See kaasupoljinta, vaihteita ja jarruja niin, että ajo sujuu mahdollisimman taloudellisesti”, keroo Volvo Truck Corporationin toimitusjohtaja Claes Nilsson.

”I-Seen avulla kuljetusyritys voi pienentää polttoaineenkulutusta jopa 5 prosenttia ajoneuvoa kohden”, Nilsson jatkaa.

Polttoaineenkulutusta voi alentaa vielä toiset 5 prosenttia Volvo Trucksin polttoainetaloudellisuuspaketin avulla. Tämän koulutusta ja kuukausittaisen Fuel Advice -neuvontapalvelun sisältävän paketin tavoitteena on tuottaa säästöjä polttoainekuluissa muuttamalla kuljettajien ajotyyliä ja antamalla heille tietoa mahdollisimman polttoainetehokkaasta ajamisesta.  

Uusi tehokas Euro 6 -voimansiirto

Volvo Trucksin, kustannuksia leikkaavan uuden Euro 6 -standardit täyttävän I-Torque-voimansiirtolinjan tuotanto alkaa syksyllä 2013.

”Volvo I-Torque alentaa polttoaineenkulutusta jopa 4 prosenttia. Yhdessä I-See -järjestelmän ja muiden pienten parannusten kanssa polttoaineenkulutus voidaan saada jopa 10 prosenttia pienemmäksi. Keskivertokäytössä se vastaa 4 100 litraa polttoainetta kuorma-autoa kohti 140 000 ajokilometriä kohden”, kuvailee Claes Nilsson.

Langaton yhteys maksimoi käyttöasteen

Kuorma-auto on tuottava vain käytössä ollessaan. Siksi Volvo tarjoaa kuorma-autoilleen maksimaalisen käyttöasteen, mikä on mahdollista käyttämällä Volvo Trucksin uutta tekniikkaa, jonka avulla osien kulumista ja ajoneuvon kokonaiskuntoa voidaan valvoa etänä GSM-verkon kautta.

”Korjaamo voi tarkistaa etänä kuorma-auton eri osien todellisen kulumisasteen. Kun osa on käyttöikänsä loppupuolella, korjaamo voi ottaa yhteyttä kuljetusyritykseen hyvissä ajoin ja sopia huollon yritykselle sopivimpaan ajankohtaan”, kuvailee Claes Nilsson.

Lue seuraavaksi