Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi Volvo FH I-Save on entistäkin taloudellisempi

Volvo FH I-Save

I-Save-toiminnolla varustettu Volvo FH julkaistaan nyt entistä taloudellisempana versiona, joka voi vähentää polttoainekustannuksia jopa kymmenellä prosentilla. Tämä merkitsee merkittävää kolmen prosenttiyksikön parannusta edelliseen sukupolveen verrattuna.

Jessica Sandström
Jessica Sandström

”Polttoaineenkulutuksen vähentäminen ja sen myötä CO2 -päästöjen vähentäminen on ratkaisevan tärkeää kaikille kuljetusyrityksille, etenkin niille, jotka suorittavat kaukokuljetuksia. Uuden Volvo FH:n ja I-Save-toiminnon avulla pystymme tarjoamaan kuljetusyrityksille entistä paremmat mahdollisuudet käyttökustannusten ja ympäristövaikutusten vähentämiseen”, sanoo Jessica Sandström, Volvo Trucksin Senior Vice President, Product Management.

I-Save-toiminnolla varustettu uusi Volvo FH on osa Volvo Trucksin uutta eurooppalaista tuotevalikoimaa, joka esiteltiin tänä keväänä. I-Save sisältää monia polttoainetta säästäviä ratkaisuja, joista tärkein on Volvo D13TC -moottori. Volvon 13 litran turbocompound-moottori, joka julkaistiin vuoden 2019 alussa, on yhtiön tähän mennessä polttoainetehokkain moottori.

Kun ensimmäisen sukupolven I-Save-toiminnolla varustettu Volvo FH lanseerattiin vuonna 2019, Volvo Trucks osoitti, että tämä ratkaisu voi alentaa polttoaineen (dieselin ja AdBluen) kustannuksia jopa seitsemällä prosentilla verrattuna kuorma-autoon, jonka tavanomaisessa 13 litran moottorissa ei ole I-Save-toimintoa. Tämä luku on vahvistettu riippumattomilla testeillä ja asiakaskokemuksen kautta.

”Pienen polttoaineenkulutuksen, alhaisen melutason ja hyvän ajettavuuden yhdistelmä on saanut erittäin myönteisen vastaanoton. Monet kuljetusyritykset näkevät I-Save-toiminnolla varustetun Volvo FH:n tapana pienentää hiilijalanjälkeään”, sanoo Jessica Sandström.

I-Save -merkki

Nyt Volvo FH I-Save -autojen kulutusta on pystytty vähentämään entisestään. Käyttäjätietoanalyysiin perustuvien ohjelmistopäivitysten avulla on hienosäädetty ja optimoitu polttoaineenkulutuksen ja ajettavuuden välistä tasapainoa, mikä vähentää polttoaineenkulutusta Eco-tilassa. Uuden sukupolven I-Save-varusteisen Volvo FH:n kulutus voi olla jopa kymmenen prosenttia alhaisempi kuin vastaavan auton ilman I-Save-varustelua.

”Käytännössä voidaan saavuttaa vieläkin suuremmat säästöt, koska suurin osa I-Save-toiminnolla varustetun uuden Volvo FH:n ostavista asiakkaista korvaa sillä vanhemman kuorma-auton, jonka polttoaineenkulutus on suurempi”, Jessica Sandström selittää.

Polttoainetehokkuus ja erinomainen ajettavuus

Uusi I-Save-toiminnolla varustettu Volvo FH ei ole merkittävä edistysaskel vain polttoainetalouden kannalta. Sen optimoitu vääntömomentti laajalla kierroslukualueella mahdollistaa sujuvan ajon ja tuottaa tarvittavan tehon suuren ja tasaisen keskimääräisen nopeuden ylläpitoon jopa haastavassa mäkimaastossa.

”Teemme polttoainetehokkaasta ajamisesta entistä helpompaa ja mukavampaa jopa mäkisillä teillä. Lisäksi uuden Volvo FH:n huippulaatuinen kuljettajan työympäristö auttaa kuljettajia suoriutumaan ihanteellisesti koko työvuoronsa ajan”, toteaa Jessica.

Video I-Save-toiminnolla varustetun Volvo FH:n polttoainetestauksesta.

Lue myös: Vääntöä ja säästöä

Lue seuraavaksi