Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi Sisu Polar Rock S -maansiirtoauto

Päättyneen vuoden 2017 tuloksena Sisu nousi runsaan sadan auton ensirekisteröinnillään ja 8,5 prosentin markkinaosuudellaan raskaiden, neljä- ja viisiakselisten kuorma-autojen kotimarkkinoiden kolmanneksi. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna on ennätykselliset 66 prosenttia. Sisu Polar Rock -maansiirtoautojen 71 kappaleen rekisteröintimäärä tuotti huikean 87 prosentin kasvun ja 23 prosentin markkinaosuuden. Kaikkein raskaimpiin tehtäviin suunnattujen, yli 550 hevosvoimaisten maansiirtoautojen luokassa Sisu palasi 69 auton rekisteröinnillään markkinajohtajaksi.

Uudella, Sisu Polar Rock -mallistoa täydentävällä, Sisu Polar Rock S -maansiirtoautolla Sisu ottaa vankan otteen kotimaan keskiraskaiden, 500–550 hevosvoimaisten maansiirtoautojen markkinoista.

”Sisu Polar Rock S on laadukas, markkinoiden vaatimuksiin vastaava täsmätuote, joka tarjoaa Sisun maansiirtoautojen huippuominaisuudet kilpailukykyiseen hintaan. Neljä- tai viisiakselinen Rock S on paras vaihtoehto yrittäjille, jotka hakevat luotettavaa perustuotetta ominaisuuksista tinkimättä”, toteaa Sisun tuotepäällikkö Teemu Puustinen.

”Sisu Polar Rockin vahvuuksia ovat hyvät maasto-ominaisuudet, kippausvakaus ja luotettavuus. Akseliväleiltään ja mitoitukseltaan standardoitu uusi Rock S täyttää kovaan käyttöön tarkoitetuille maansiirtoautoille asetetut vaatimukset ja tarjoaa kustannustehokkaan ratkaisun tehtaalta suoraan ajoon valmiin auton tuottamiseksi”, Puustinen jatkaa.

Sisu Polar Rock S:n alusta ja runkorakenteet ovat tuttua, vahvaa Sisua. Jousitustyyppinä on tukeva ja ajomukavuudeltaan erinomainen neljälehtinen paraabelijousitus edessä ja takana. Ohjaavat väli- ja taka-akselit ovat aina nostettavia, oli kyseessä sitten neljä- tai viisiakselinen auto. Runkona käytetään aina Sisun 460 millimetriä korkeaa vääntöjäykkää C-profiilirunkoa, mikä mahdollistaa apurungottoman runkoratkaisun ja markkinoiden parhaan kippausvakauden.

Voimalinjan muodostaa uusi, toisen sukupolven OM471-moottorin 530-hevosvoimainen versio ja 12-vaihteinen Powershift 3 -vaihteisto. Uuden moottorin suurin vääntömomentti on 2 600 newtonmetriä ja moottoritehoa on riittävästi aina 76 tonnin yhdistelmämassaan saakka. Sähkövarusteet ovat kattavat. Tarjolla on täydellinen varustepaketti, joka pitää sisällään majakat, työvalot, apukaukovalot, peruutuskameroita ja lisälaitesähköjä. Rock S:n hydrauliikka sisältää vakiona automaattikasetti-, teli-, perälauta- ja kippihydrauliikat. Automaattikasettihydrauliikka voidaan jatkaa letkukasettihydrauliikaksi erillisellä ulkopuolisella käytöllä.

Ajoon valmiiden autojen toimitukset asiakkaille käynnistyvät huhtikuussa.

 

 

 

Lue seuraavaksi