Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi DAF XF esittäytyi

Ensimmäinen Suomeen saatu, uudistunut DAF XF nähtiin Power Truck Show:ssa. Autoa esitellyt Nordic Truckcenterin Sampsa Rouhiainen korosti kolmea seikkaa, jotka uusi XF pitää sisällään:

1. Kuljetustehokkuus on kasvanut kymmenellä prosentilla parantuneen polttoainetehokkuuden sekä seitsemällä prosentilla parantuneen aerodynamiikan ansiosta. Polttoainetehokkuuden kasvu on seurausta uusista moottoreista sekä myös uudesta voimansiirrosta.

2. Turvallisuus on kohentunut monien elektronisten avustajien sekä parantuneen näkyvyyden ansiosta.

3. Ohjaamon sekä ajon että taukojen aikainen mukavuus on parantunut. Mittaristo on uusi, näyttötyyppinen, ja taukotiloihin on panostettu niin tilavuuden kuin käytännöllisyyden muodossa. Ohjaamo on läpikäveltävä ja kojelaudan sisältä ponnahtaa ulos suuri ja tukeva taso moneen tarkoitukseen. Taso kulkee näin aina mukana, mutta ei ole tiellä, jos sitä ei tarvita.

Nordic Truckcenterin maajohtaja Sampsa Rouhiainen vierellään uudistunut DAF XF.


Uuteen DAF XF:ään pääsee tutustumaan tarkemmin Nordic Truckcenterin syksyn esittelykiertueella. Auto tulee olemaan esillä myös Nordic Truckcenterin pääkaupunkiseudun uusien toimitilojen avajaisissa lokakuussa. Rouhiainen lupailee ensimmäisten asiakastoimitusten tapahtuvan vielä tämän vuoden aikana.


Kojelaudan näkymää hallitsee kaksi näyttöä, toinen perinteisen mittariston paikalla ja toinen keskikonsolissa. Kojelaudan sisältä ponnahtaa ulos tukeva pöytätaso ruokailuun tai toimistohommiin.


Lue seuraavaksi