Uutiset

Kuljetuskalusto

Uudistuksia Zepro ja Multilift laitteisiin ja huoltoon

Hiab on kaikille kuljetusalan ammattilaisille tuttu merkki. Hiabin tuotemerkkeihin kuuluvat myös Zepro takalaitanostin ja Multilift vaihtolavalaitteet. Hiab kokonaisuutena panostaa tuotteiden jälkimarkkinointiin, johon huolto- ja korjauspalvelut olennaisesti kuuluvat. Hyötyajoneuvojen lisä- ja päällirakennelaitteiden seurantaa tuodaan osaksi ajoneuvon kokonaisuutta. Käyttöikään haetaan pidennystä yhteistyössä suomalaisen MovaLuben tuotteiden käytöllä. Autoilevan yrittäjän palvelua kehitetään kohti yhden luukun periaatetta.

Hiab Suomen tuotemyyntipäällikkö Kari Löf tuntee Zepron takalaitanostimet. Hänen mukaan uuden Zepro mallin uutuusarvo on itse laitteessa, mutta ennen kaikkea laitteen

MovaLuben Risto Sinisalo (vas.) ja Hiabin tuotemyyntipäällikkö Kari Löf pohtivat yhteisten asiakkaiden kannalta parannuksia tuotteisiin ja palveluihin.

koko käyttöiän kattavassa huollon seurannassa. Uudenmallisessa Zepro Z2000:ssa on 2 000 kilogramman nostoteho ja sen avaamisnopeus on kasvanut verrattuna aiempiin malleihin pika-avauksen myötä. Turvallisuusasioista ei ole tingitty, käyttäjän suoja toimii. Kaksitoiminen asettelu parantaa takalaitanostimen hallittavuutta. Laitteen asennusta, huoltoa ja ylläpitoa parantavat muun muassa uudistetut liukkaammat nivelet ja aiempaa pitkäikäisemmät uudet letkut. Nämä tuovat osaltaan säästöä nostimen kokonaiskustannuksiin.

”Meillä on mahdollisuus asentaa Zepro takalaitanostimiin MovaLuben automaattinen voitelujärjestelmä. Tavoitteena on pidentää nostimen käyttöikää. Vanhimmat MovaLuben järjestelmällä olevat takalaitanostimet ovat olleet seitsemän vuotta käytössä, joten yhteistyöstä on hyviä kokemuksia”, kertoo tuotemyyntipäällikkö Kari Löf Hiabilta. Risto Sinisalo MovaLubelta vahvistaa yhteistyömallin olevan asiakkaiden kannalta järkevä.

”Käyttäjää helpottaa, kun takalaitanostimen hankinta ja huolto tapahtuvat yhdestä luukusta. Pystymme osaltamme lähes täysin huoltovapaalla voitelujärjestelmällämme turvaamaan takalaitanostimelle lisää huolettomia käyttökertoja ja -tunteja”, Risto Sinisalo toteaa. MovaLuben järjestelmä käyttää Zepro takalaitanostimen hydraulista painetta ja voitelee nostinta käytettäessä automaattisesti kaikki takalaitanostimen nivelet. Sinisalon mukaan MovaLuben etähallinnasta voi saada tietoa voitelujärjestelmän toimivuudesta. Tosin MovaLuben omien kokemusten mukaan harvat huoltoa vaativat toimenpiteet johtuvat yksinkertaisesti voitelujärjestelmän rasvan täyttämisen unohtumisesta.

Hiabin Multilift koukkuvaihtolavalaitteisiin on tarjolla kevyempi versio erityisesti kolmiakselisen kuorma-auton päälle. Monipuolinen Multilift -tajonta siis laajenee edelleen. Kuvassa on Multilift XR24 SL neliakselisen auton päällä.

Kevyempi versio Multilift koukkulavalaitteesta

Hiabin myyntijohtaja Tom Suomela kertoi Multilift Optima 20 S koukkuvaihtolavalaitteesta, joka on uusi lisä Multiliftin jo valmiiksi kattavaan vaihtolavalaitemallistoon. Multilift Optima 20 S on tarkoitettu asiakkaille, joille riittää 20 tonnin nostokapasiteetti yhdistettynä yksinkertaiseen ohjaimeen. Kaikilla asiakkailla ei ole tarvetta kaikille Multilift koukkulaitteisiin saataville oleville optioille. Optima 20 S:n suorituskyky on riittävä eli 20 tonnia, mutta on varustelutasoltaan ja omamassaltaan kevyempi. Painonsäästöä tulee verrattuna vastaavaan Multilif Power koukkuvaihtolavalaitteeseen parisataa kilogrammaa. Optima on tarkoitettu asennettavaksi kolmiakselisen kuorma-auton päälle, jolloin sen keveys yhdistettynä kapasiteettiin tuo laitteen parhaat avut esille. Tom Suomelan mukaan Optima on kehitetty asiakkailta saadun palautteen perusteella, mutta samalla se tarjoaa hinnaltaan kilpailukykyisen vaihtoehdon vaihtolavalaitteiden tarjonnassa. Multiliftin asennuksen yhteydessä voi valita myös MoveLube voitelujärjestelmän. Silloin vaihtolavalaitteen takuu- ja korjaushuoltojen yhteyteen kuuluu myös voitelujärjestelmän toimenpiteet. Asiakas saa palvelun yhdeltä luukulta.

Verkossa

www.hiab.fi

www.multilift.fi

www.movalube.fi

Lue seuraavaksi