Uutiset

Kuljetuskalusto

Uudet, suuremmat tavoitteet

Edellisellä, maaliskuussa päättyneellä tilikaudella saksalaisvalmistajan tuotantolinjoilla valmistettiin reilut 36 000 perävaunua kaavaillun 18000 vaunun sijaan. Tuotantomäärien voimakas kasvu kohensi yrityksen tuloskuntoa ja toi mukanaan myös lukusia uusia työpaikkoja.

Jatkuva asiakaslähtöinen tuotekehitys yhdessä henkilöstön kouluttamisen kanssa ovat avaintekijöitä tulevaisuuden rakentamisessa. Schmitz Cargobull on jatkanut keskeytyksetöntä tuotekehitystä myös taloudellisen taantuman aikana ja markkinoille on tuotu muun muassa aikaisempaa keveämmät X-Light-perävaunut ja seuraavan sukupolven telematiikkajärjestelmät.

”Tuotannon kasvattamisessa olemme ottaneet uudet tavoitteet, joiden mukaan vuosituotantomme kipuaa 75000 yksikköön vuoteen 2016 mennessä”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Ulrich Schümer, jonka mukaan kuluvana vuonna valmistetaan noin 46000 perävaunua.

Schümerin mukaan kysynnän kasvua on nähty useilla eri sektoreille ja markkina-aluilla, joista Saksa, Puola, Ranska ja Skandinavia ovat olleet kaikkein ilahduttavimpia seurattavia. Myös Venäjän tilanne on palautunut erittäin nopeasti syvän pudotuksen jälkeen.

Schümerin mukaan myönteisten seikkojen lomassa on nähtävissä myös yrityksen talouteen negatiivisesti vaikuttavia tekijöitä.

”Raaka-aineiden ja komponenttien hinnat ovat lähteneet nopeaan nousuun kysynnän kasvun vanavedessä”, harmittelee Schümer, joka näkee tulevaisuuden kasvunmarkkinoiden sijaitsevan Aasiassa. Schmitz Cargobull solmi huhtikuussa sopimuksen yhteistyrityksen perustamisesta kiinalaisen Dongfeng Motor Companyn kanssa.

Lue seuraavaksi