Uutiset

Kuljetuskalusto

Uudet Goodyear Ultra Grip Max -talvirenkaat

Ultra Grip Max

Goodyear tuo markkinoille upouuden Ultra Grip Max -talvirengasmalliston kuorma-autoihin. Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti käyttövarmuuteen, joka on talvikuukausina liikennöitsijöiden kannalta kriittinen tekijä. Uusien renkaiden pito on jopa 40 % parempi puoliksi kuluneina, ja kulutuskestävyys on jopa 15 % suurempi.

Ultra Grip Max S -ohjausrenkaat, Ultra Grip Max D -vetorenkaat ja Ultra Grip Max T -perävaunurenkaat on suunniteltu kuorma-autoihin talvikäyttöön. Renkailla on virallinen 3-huippuinen vuori ja lumihiutale (3PMSF) -merkintä merkkinä sopivuudesta vaikeisiin lumiolosuhteisiin sekä M+S-merkintä.

Goodyearin uuden talvirengasmalliston renkaiden pito on kylminä kuukausina erinomainen, vaikka renkaat olisivat jo kuluneet. Vetorenkaat täyttävät lumihiutalemerkin saamisen edellytyksenä olevat vaatimukset, vaikka kulutuspinnasta on kulunut 50 % . Tämän ainutlaatuisen ominaisuutensa ansiosta Goodyearin uusi talvirengasmallisto pitää kuorma-autot liikkeellä ja vähentää sekä kuljettajien että liikennöitsijöiden stressiä.

Liikennöitsijät arvostavat hyvää pitoa talvikeleissä

Goodyearin tekemässä kyselytutkimuksessa ilmeni, että 68 % kyselyyn osallistuneista kuljetusyrittäjistä uskoi, että talvirenkailla on merkitystä talviajan liiketoiminnan optimoinnissa. Tärkein kriteeri arvioitaessa kuorma-auton talvirenkaiden suorituskykyä on pito lumessa. Haastatelluista liikennöitsijöistä 50 % piti sitä tärkeimpänä ominaisuutena. Tulos otettiin huomioon kehitettäessä uutta Ultra Grip Max -mallistoa, jonka renkaiden pito on jopa 40 % aiempaa parempi .

Markkinoille tuotavissa Ultra Grip Max -renkaissa on hyödynnetty kahta uutta Goodyear-tekniikkaa eli IntelliMax-lohkotekniikkaa ja IntelliMax-reunatekniikkaa. Uusien ratkaisujen ansiosta uuden talvirengasmalliston renkaat tarjoavat entistä paremman pidon renkaiden koko käyttöiän ajan.

IntelliMax-lohkotekniikkaa hyödyntävissä renkaissa on pitkittäiset, timantin muotoiset lohkot, joissa on syvyydeltään vaihtelevia muotoiltuja lamelleja. Rakenteen ansiosta lohkot ovat eri vahvuisia, mikä saa lamellin aukeamaan mahdollisimman paljon ja tuottaa siten optimaalisen pidon lumella ja jäällä. Muotoillut lamellit limittyvät ja muodostavat tukevan kulutuspinnan, kun rengas pyörähtää kosketuksiin tien pinnan kanssa, jolloin kuluminen pysyy tasaisena ja saavutetaan korkea renkaan kulutuskestävyys.

IntelliMax-reunatekniikkaa hyödyntävissä renkaissa on kartiomaiset, porrastetut urien kulmat, jotka muodostavat useita purentareunoja ja parhaan mahdollisen kontaktin erityisesti liukkailla pinnoilla.

Vaativiin talviolosuhteisiin kehitetyt Ultra Grip Max -renkaat täyttävät tiukat vaatimukset, jotka ovat kylkeen tehtävän lumihiutalemerkinnän saamisen edellytyksenä. Se on korkein mahdollinen luokitus kuorma-autojen renkaiden talvisuorituskyvylle. Renkaiden suorituskyky säilyy hyvänä koko niiden käyttöiän ajan pääasiassa innovatiivisen kulutuspinnan seoksen ja pintakuvioinnin ansiosta. Ultra Grip Max D -ajorengas täyttää tiukasti säännellyn talvimerkinnän vaatimukset, vaikka kulutuspinnasta on kulunut 50 % .

ˮKäyttövarmuus on tärkeää hyötyajoneuvoille, erityisesti talvisaikaan. Sen lisäksi liikennöitsijät toivovat kuorma-autojen talvirenkailta luotettavaa pitoa lumessa,” Pohjoismaiden hyötyajoneuvosektorista vastaava markkinointijohtaja Hindrek Pikk toteaa. ˮUuden Ultra Grip Max -sarjan renkailla on lumihiutalemerkintä ja ominaisuus, jota he edellyttävät kuorma-auton talvirenkailta, eli erinomainen pito. Ultra Grip Max D -renkaat täyttävät virallisen eurooppalaisen kuorma-autojen talvirengasmerkinnän vaatimukset, vaikka kulutuspinnasta on kulunut 50 % .ˮ

Ultra Grip Max S – 30 % enemmän pitoa

Uusien Ultra Grip Max S -ohjausrenkaiden kaarreajovakaus ja jarrutusteho lumella ja jäällä ovat erinomaiset, joten ne sopivat hyvin vaativiin talviolosuhteisiin. Rengasmallin pito lumessa on 5 % edeltäjäänsä, Goodyear Ultra Grip WTS -rengasta, parempi ja kulutuskestävyys on sama. Puoliksi kuluneena renkaan pito on 30 % edeltäjäänsä parempi .

Urakuviointi on optimoitu mallintamalla urien muodot tietokoneella. Sen ansiosta paine jakautuu renkaaseen optimaalisesti. Renkaan kaarreajo-ominaisuuksia ja ajotuntumaa on lisäksi parannettu optimoimalla lohkojen jäykisteiden geometria tietokonemallinnuksella. Jyrkkäkuvioisilla lamelleilla halutaan varmistaa hyvä jarrutusteho ja pito lumessa renkaan koko käyttöiän ajan. Jarrutustehoa ja pitoa lumessa parantavat myös pitkittäisurien jyrkät reunat, jotka on suunniteltu lisäämään purentareunoja kulutuspintaan. Myös lohkojako, jäykkyys, liukumisenesto ja lohkogeometria on optimoitu suuren käyttövarmuuden ja kulutuskestävyyden takaamiseksi. Uudet Ultra Grip Max S -renkaat tulevat myyntiin aluksi kokoina 315/80R22.5 ja 315/70R22.5 High Load.

Ultra Grip Max D – Erinomainen pito lumessa myös puoliksi kuluneena

Uuden Ultra Grip Max D -vetorenkaan merkittävä ominaisuus on sen lumikelin pidon säilyminen erinomaisena myös kuluneena. Goodyearin uuden kuorma-autoihin suunnitellun talvirenkaan pito lumessa, kulutuspinta 50-prosenttisesti kuluneena, on edeltäjäänsä verrattuna 40 % parempi. Aina erinomainen pito, joka kestää renkaan koko käyttöiän, on urien uuden muodon ansiota. Yhdessä jyrkkäkuvioisten lamellien kanssa Ultra Grip Max D -renkaat täyttävät lumihiutalemerkinnän edellytyksenä olevat vaatimukset, vaikka kulutuspinnasta on kulunut 50 % . Ultra Grip Max D -renkaiden kulutuskestävyys on 15 % edeltäjäänsä parempi, mikä pienentää kilometrikustannuksia.

Ohjausrengasversion tapaan kulutuspinnan kuvioinnin syvennysten muodot on optimoitu tietokonemallinnuksella. Siten on saavutettu optimaalinen paineen jakautuminen. Lohkojäykisteiden geometria parantaa kaarreajo-ominaisuuksia ja jäykkyyden tasalaatuisuutta. Ultra Grip Max D -renkaan V-muotoisella suuntaiskuvioinnilla on aikaansaatu alhainen melutaso ja hyvä pito. Lumessa tarvittavia purentareunoja on lisätty kehittämällä kulutuspinnan kuviointiin innovatiivinen pisarauraratkaisu, mikä saa aikaan hyvän pidon. Ohjausrenkaan tapaan jarrutustehoa lumessa parantavat pitkittäisurien jyrkät reunat, jotka tuovat kulutuspintaan lisää purentareunoja. Lohkojaon, jäykkyyden, liukumiseneston ja kohokuvion leveyden optimoinnilla on saatu aikaan erinomainen lumikelin suorituskyky ja kulutuskestävyys. Uudet Ultra Grip Max D -renkaat tulevat myyntiin aluksi kokoina 315/80R22.5 ja 315/70R22.5.

Ultra Grip Max T – Erinomainen sivuttaisvakaus ja pito lumessa

Uusi Ultra Grip Max T -perävaunurengas on kehitetty vaativiin talviolosuhteisiin. Mallin sivuttaisvakaus ja pito-ominaisuudet lumessa ovat erinomaiset. Ultra Grip Max T -renkaan kulutuspinnan kuvioinnissa on kestävät reunat, viisi siksak-uraa ja lukuisia S-muotoisia lamelleja. Ne takaavat hyvän pidon, erityisesti lumisilla ja jäisillä teillä, ja tarjoavat hyvät kulumisominaisuudet. Goodyearin uusia kuorma-autojen perävaunuihin suunniteltuja renkaita on saatavana kahdessa suositussa koossa – 385/55R22.5 160K (158L) ja 385/65R22.5 160K (158L). Ultra Grip Max T -renkaat täyttävät tiukimmat kuorma-autojen talvirenkaille laissa asetetut vaatimukset, ja niissä on virallinen lumihiutalemerkintä merkkinä sopivuudesta vaikeisiin lumiolosuhteisiin sekä M+S-merkintä.

Lue seuraavaksi