Uutiset

Kuljetuskalusto

Turvallinen Fliegl push-off-lava

Pieksämäkeläinen Piako Oy aloitti keväällä laadukkaiden Fliegl-perävaunujen ja maansiirtolavojen maahantuonnin Suomeen. Merkittävänä tuoteryhmänä toimivat Flieglin push-off-lavat, jotka tarjoavat varteenotettavan vaihtoehdon esimerkiksi asfaltti-, lumi- ja maansiirtokuljetuksiin.

Piako vei tämän syksyn aikana Flieglin push-off-lavan viiden paikkakunnan kiertueelle alan ammattilaisten nähtäväksi ja testattavaksi. Syyskuun puolivälissä mielenkiintoinen tuote keräsi tutustujia Tampereella ja Piakon myyntipäällikkö Hannu Kovanen olikin hyvin tyytyväinen asiakkailta saatuun palautteeseen. ”Ammattilaisilta saadut kommentit ovat olleet pääsääntöisesti positiivisia ja moni on heti havainnut työtehtäviä, johon push-off-lava soveltuu mainiosti”, kertoo Kovanen. ”Esimerkiksi lumen purku täytyy usein suorittaa haastavissa olosuhteissa ja kippausasento on joskus jopa vaarallinen. Push-off-menetelmän avulla lava saadaan nopeasti ja turvallisesti tyhjäksi kaikissa auton asennoissa”, korostaa Kovanen.

Toimintavarma mekanismi

Push-off-lavan parhaita puolia ovat alhaisen painopisteen kautta saavutettu pieni kaatumisriski, matala kuormauskorkeus sekä varmatoiminen ja täydellisesti lavan tyhjentävä kuormanpurkumekanismi.  Mekanismissa lavan etuosassa olevat jousitetut kulutuspalat kaapivat myös lavaan yleensä tiukasti tarttuvan materiaalin, kuten märän saven kokonaan pois eikä lavalle ajan mittaan usein muodostuvia kasaumia pääse syntymään. Mekanismi helpottaa kuorman purkua myös ahtaissa olosuhteissa ja esimerkiksi tunneleissa ja rakennusten sisällä kuorma saadaan tyhjennettyä tarkasti oikealle paikalle. Käytettävyyttä lisää asfalttivarustuksena saatava pinnoitettu pintamateriaali, joka pitää asfaltin tasaisen kuumana, mikä takaa kohteeseen tuotavan materiaalin pysyvän korkealuokkaisena ja tasalaatuisena.

Suosio kasvamassa

Kovanen kertoo, että Fliegl on toimittanut push-off-lavoja pelkästään Saksaan jo yli 200 kappaletta ja Pohjoismaista Norjaankin jo 30 yksikköä. Tämä kehitys todistaa, että on vain ajan kysymys milloin menetelmä lyö itsensä läpi myös Suomessa. ”Suurin hyöty saavutetaan puoliperävaunuissa ja esimerkiksi matonvedossa menetelmä toimii mainiosti. Painoltaan push-off-lava ei poikkea juurikaan perinteisestä kippilavasta ja kokoluokissa valinnanvaraa löytyy aina 15 kuutiosta 22 kuutioon saakka”, jatkaa Kovanen. Flieglin lava on myös hinnoiteltu maltillisesti, mikä tekee siitä entistäkin houkuttelevamman vaihtoehdon.

Suomen kiertueella Fliegl push-off-lavan alustana oli MAN TGS 32.440 ja yhdistelmä vakuutti paikalle tulleet varsinkin työnopeudellaan.  Case-pyöräkuormaimella sorakuorma valmistui nopeasti ja matala kuormauskorkeus miellytti pyöräkuormaimen kuljettajaa suuresti. Tyhjennys push-off-menetelmällä oli odotetun nopea ja lavalle ei jäänyt käytännössä mitään ylimääräistä. Maahan tyhjennetty sora jäi myös erittäin siistiin ja pinta-alaltaan pieneen kasaan, mikä tulee varmasti monissa työkohteissa olemaan hyvinkin merkittävä ominaisuus.

Fliegl täydentää Piakon valikoimaa

Hannu Kovanen kertoo Piakon päällirakennetuotevalikoiman olleen jo aikaisemmin erittäin kattavan ja tarjolla on ollut monipuolinen valikoima kevytkoreista rahtikoreihin sekä kylmä- ja huoltokoreihin. Erilaisia lavavaihtoehtoja on kevyistä raskaimpiin ja vuosien mittaan yritys on valmistanut myös runsaasti yksilöllisiä erikoisajoneuvoja esimerkiksi sähkölaitoksille. Palvelun täydentävät kuormankäsittelyn huippumerkkien asennukset, tarkastukset sekä huollot. ”Flieglin laadukkaat tuotteet täydentävät tuotevalikoimaamme mainiosti ja olemme vakuuttuneita, että merkin maansiirtolavat ja perävaunut löytävät asiakaskuntansa turvallisuutta ja tehokkuutta arvostavien alan ammattilaisten joukossa”, päättää Kovanen.

Katso video – Fliegl push-off-lava

Lue seuraavaksi