Uutiset

Kuljetuskalusto

Turkuun isompi Truck Center

Turun ohitustien varressa sijaitseva Volvo Truck & Bus Center on vaikuttava ilmestys. Onhan se yksi Euroopan suurimmista Volvo-korjaamoista 5900 neliön tiloillaan, jotka sijoittuvat kolmen hehtaarin tontille.

Suomalais-ruotsalaisen yhteistyön tuloksena on syntynyt korjaamo, jossa on 14 läpiajettavaa, moduuliyhdistelmän mentävää huoltopistettä. Kerralla sisään sopii 35 kuorma- tai linja-autoa. Huolto- ja korjausruutujen ohella tiloista löytyy myös testerihalli sekä Avantin Rekkapesu Oy:n pesupiste harjakoneineen.

– Kolarikorjauksia ja rungonoikaisuja teemme omassa erillisessä tilassa, joka on erotettu muusta korjaamosta väliseinällä meluhaittojen minimoimiseksi, kertoo aluemyyntipäällikkö Tomi Tiittanen.

Uudet toimitilat olivat Tiittasen mukaan tervetulleita, sillä 30 vuotta sitten valmistuneet tilat Orikedossa alkoivat käydä auttamattoman ahtaiksi. Tiittasen mukaan Volvon jälkimarkkinatarjonta on nyt sille kuuluvalle tasolla.

– Varsinkin linja-autojen kasvanut pituus aiheutti haasteita, sillä 13 metrinen bussi söi entisissä tiloissa kahden auton paikan. Täällä voimme sen sijaan ajaa halliin kaksi henkilökuljetinta peräkkäin.

Uusi toimipiste työllistää tällä hetkellä kahdessa vuorossa reilut 30 asentajaa, joiden määrää on tarkoitus kasvattaa yli 40:een. Tiittasen mukaan tarkka asentajamäärä tosin selvinnee vasta toiminnan päästyä kunnolla vauhtiin.

Volvojen ohella Avatin alueella huolletaan ja korjataan myös Nissanin hyötyautoja sekä perävaunuja ja päällirakenteita.

– Meillä on valmiudet tehdä ATP-hyväksyttyjen korien korjauksia ja seinällä on myös Närko After Sales-kilpi, joskin korjaukset ja huollot onnistuvat myös muihinkin perävaunumerkkeihin kylmäkoneita ja perälautanostimia unohtamatta, painottaa Tiittanen.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi