Uutiset

Kuljetuskalusto

Trukkihuolto Nikander on uusi Hiab-huolto

Hämeenlinna sai oman Hiab-huoltopisteen alkukeväästä, kun Trukkihuolto Nikander aloitti tehtävässä. Vuoden verran uudella omistajalla ollut yritys haki lisätoimintaa siirryttyään uusiin tiloihin ja Hiab etsi huoltoyrittäjää Hämeenlinnan alueelle, jolloin palaset loksahtivat kohdalleen.

Janne Pulkkinen osti Turengissa toimineen Trukkihuolto Nikander Oy:n Matti Nikanderilta reilu vuosi sitten. Uusien tilojen etsintä alkoi saman tien. ”Yksi tärkeä kriteeri tiloille oli siltanosturi ja tilat halusin Hämeenlinnasta. Käytännössä ei montaa vaihtoehtoa ollut näillä vaatimuksilla tarjolla”, kertoo Pulkkinen.

Toimitila löytyi Patrialta vapautuneista tiloista Hämeenlinnan Autotehtaantieltä. Tilat ja sijainti ovat raskaan kaluston huototoiminnalle loistavat, sillä paikka sijaitsee suhteellisen lähellä Helsinki–Tampere-moottoritietä ja pihassa mahtuu liikkumaan hyvin isoilla kalustolla. ”Yksi meitä miellyttävä asia on myös se, että alue on aidattu ja se on vartioitu 24/7. Asiakkaidemme arvokas kalusto on siten hyvin turvassa ilkivallalta ja muulta vastaavalta”, huomauttaa Pulkkinen.

Merkkiedustuksia ja tarvikemyyntiä

Yrityksellä on merkkiedustuksia trukkien parista Hyster ja Nissan/Unicarrier, maatalouskoneista Massey Ferguson ja Claas sekä maarakennuskoneista Hitachi. Nyt sarja täydentyi Hiabin koko tuoterepertuaarilla. Lisäksi hydrauliikkatuotteita tarjotaan Dunlop Hiflex -jälleenmyynnin kautta.

Kaikkia koneita autoja palvelee lisäksi raskaan kaluston rengaspalvelu, johon on satsattu huomattavasti.

”Lähdimme rakentamaan toimintaa ajatuksella, että tässä on huolto ja varaosapiste. Merkkihuolloissa käytämme luonnollisesti alkuperäisiä osia, mutta muiden merkkien huoltoihin on saatavana eri vaihtoehtoja. Teemme esimerkiksi paljon yhteistyötä Voitelukeskus Tonttilan kanssa öljyjen ja suodatinten kanssa. Meillä on useita reittejä hankkia tarvikkeita ja esimerkiksi trukkien varaosia tuomme itse maahan”, kertoo Pulkkinen. ”Myös harvinaisemmat osat saadaan todella nopeasti. Esimerkiksi Keski-Euroopan varastoilta saadaan osia seuraavaksi aamuksi, kun iltapäivällä sen tilaamme.”

Osaava Hiab-tiimi

Yhteistyö Hiabin kanssa käynnistyi nopeasti, sillä intressit olivat yhteiset. ”Nosturialan huolto näytti selvästi alalta, jolla olisi Hämeenlinnassa kysyntää suuren laitekannan ja pienen tarjonnan takia. Sama huomio oli Hiabilla heidän huoltokattavuutensa puutteesta täällä ja he etsivät alueelle huoltoyrittäjää. Olin asian kanssa liikkeellä heti vuoden vaihteen aikaan ja muutamassa kuukaudessa meillä oli jo sopimus ja toiminta käynnissä”, kertoo Pulkkinen.

Iso korjaamo ja siltanosturi mahdollistavat asianmukaisen työskentelyn nostureiden parissa. ”Asiakaspalvelu on kuitenkin kaikki kaikessa, pienenä ja notkeana toimijana pystymme nopeisiin vasteaikoihin”, huomauttaa Pulkkinen.

”Meidän Hiab-tiimissämme on vankka asiantuntemus ja osaaminen raskaasta kalustosta. Meillä on mahdollista tehdä myös nosturitarkastukset 25 tonnimetrin nostureihin asti. Toimimme varaosia varastoivana huoltopisteenä ja meillä on Hiab-tuotteisiin perusvaraosat suoraan hyllyssä. Lisäksi meillä on kolme huoltoautoa, joiden avulla jalkaudumme tarvittaessa asiakkaiden luo.”

www.trukkihuoltonikander.fi

www.hiab.com

Lue seuraavaksi