Uutiset

Kuljetuskalusto

Tehokkuutta ja turvallisuutta Terberg KingLifter -ajoneuvotrukilla

Logistiikassa luotettavuuden ja asiakaspalvelun merkitys kasvaa rankasti kilpaillulla alalla entisestään. Voimakas ja etenemiskykyinen ajoneuvotrukki mahdollistaa materiaalin nopeat ja täsmälliset toimitukset asiakkaalle suoraan lopulliseen määräpaikkaan ilman ylimääräisiä siirtelyjä. Samalla saavutetaan joustavuutta toimitusajankohtiin ja riippuvaisuus muiden aikatauluista vähenee huomattavasti.

Lähes neljän metrin nostokorkeus ja jatkohaarukoiden tuoma 2350 millin ulottuvuus tekevät Terbergillä urakoinnista tehokasta. Myös helppokäyttöisyys ja näkyvyys on huomioitu Terbergin suunnittelussa tarkoin. Lähiaikoina vanhojen mallien rinnalle saapuva 38 hevosvoiman Tier 5-moottorilla varustettu uutuusmalli on jo nyt herättänyt kiinnostusta maamme markkinoilla.

Myllylä & Siltala on kalajokelainen kuljetusliike, jonka monipuolisesta toiminnasta suuren osan muodostavat maatalouden ja teollisuuden kappaletavarakuljetukset. Yritys kuuluu osakkaana Kokkolan Tilaus-Rahtiin, jonka kautta asiakkaille voidaan tarjota aina sopiva kuljetusvaihtoehto yli 40 ajoneuvon joukosta. Kuljetettava materiaali on usein painavaa ja isokokoista, joten sen lastaus ja purku ovat hyvin vaativia työtehtäviä. Myllylä & Siltala hankkikin maaliskuussa Sigma Trukit Oy:ltä Terberg KingLifter -ajoneuvotrukin, jonka avulla asiakastyytyväisyys on kasvanut, toiminta tehostunut ja aikataulujen joustavuus parantunut etenkin ilta-aikojen osalta.

Terberg vastasi vaatimuksiin

Myllylä & Siltalan Juho Siltala (kesk.) on 40 käyttötunnin jälkeen vakuuttunut Terberg KingLifter -ajoneuvotrukin tuomista hyödyistä, kuten kuljetuskapasiteetin ja nopeuden kasvusta sekä asiakastyytyväisyyden parantumisesta. Sigman Antti Mäkinen ja Jari Rahkonen takaavat tilanteen säilyvän Terbergin luotettavuuden ja Sigman hyvien jälkimarkkinointipalveluiden kautta.

Ajoneuvotrukin hankinta oli ollut Myllylä & Siltalan harkinnassa jo parin vuoden ajan ja tämän vuoden alkupuolella yritys laittoi tarjouspyynnöt eteenpäin. ”Kriteereiksi asetimme noin 2500 kilon nostokyvyn, yli kahden metrin ulottuvuuden, helpon kiinnityksen ja irrotuksen sekä luonnollisesti kestävyyden. Sigmalta saimme tarjouksen ripeällä aikataululla ja Jari Rahkosen palvelu miellytti asiantuntevuudellaan ja joustavuudellaan. Sigmalla saimme varustelutoiveemme toteutettua ja sopivan hinnan löydyttyä hankintapäätös kääntyikin nopeasti Terberg-trukin suuntaan”, kertoo Juho Siltala.

Terbergin myynyt Sigman Jari Rahkonen oli myös tyytyväinen kaupanteon sujuvuuteen. ”Esittelytrukkimme vastasi ominaisuuksiltaan hyvin Myllylä & Siltalan vaatimuksia ja sen teho, hyvä suojaus, yli kahden metrin ulottuvuus ja haarukoiden hydraulinen levitys- tai kavennustoiminto soveltuivat yrityksen työtehtäviin hyvin. Kiinnityksen turvallisuus varmistettiin jämsäläisen Metallipaja Niemisen asiantuntemuksella ja fiksu tuppimekanismi on sekä helppokäyttöinen että luotettava”, korostaa Rahkonen.

Kuormatila käyttöön, materiaali perille

Jämsäläisen Metallipaja Niemisen tuppimekanismi on sekä helppokäyttöinen että luotettava. Trukki pysyy varmuudella mukana ja valot saadaan trukin taakse yhdellä pistokkeella.

Myllylä & Siltalan Terberg-ajoneuvotrukille on kertynyt jo yli 40 käyttötuntia ja tehtävistä on suoriuduttu odotusten mukaisesti. ”Trukilla koko kuormatila saadaan käyttöön ja helpon mekanismin ansiosta trukki saadaan käyttöön minuuteissa. Nostureihin verrattuna materiaali saadaan tarkasti asiakkaan toivomaan paikkaan eikä esimerkiksi portin pieleen. Lähes neljän metrin nostokorkeus ja hydraulisesti säädettävien jatkohaarukoiden tuoma 2350 millin ulottuvuus tekevät kuormauksesta ja purkamisesta tehokasta kaiken sujuessa tarvittaessa lavan samalta puolelta. Lisäksi hydrauliset tukijalat tuovat turvallisuutta ja vakautta vaativimpiin nostotehtäviin.”

Neljätieajo tehostaa työskentelyä esimerkiksi ahtaissa olosuhteissa.

”Neljätieajo, 38 hevosvoiman moottori ja kolmipyöräveto isokokoisilla renkailla ovat osoittaneet toimivuutensa käytännön tehtävissä ja jokainen kuorma on toimitettu perille esimerkiksi märistä nurmikoista tai pehmeistä hietikoista huolimatta. Tietyissä paikoissa purkuaika on laskenut kahdesta tunnista noin 40 minuuttiin. Myös trukin kestävyys Suomen olosuhteissa mietitytti, mutta sinkitty rungon alaosa ja huippuluokan maalaus antavat uskottavuutta esimerkiksi maantiesuolan varalle”, Siltala lisää.

Jälkimarkkinointi kunnossa

Hydrauliset tukijalat lisäävät turvallisuutta ja iso rengaskoko parantaa etenemiskykyä.

Terberg-trukki on myös huollon ja varaosapalvelun kannalta varma valinta, sillä Sigma Trukkien maan kattava huoltoverkosto takaa nopean palvelun ongelmatilanteissa. ”Isot korjaamomme ja 40 huoltoauton laivue pystyvät hoitamaan vaativatkin tapaukset ripeällä aikataululla. Lisäksi meillä on erinomaisen kattava varaosavarasto maassamme ja harvinaisimmatkin osat saadaan paikan päälle nopeasti. Terberg-trukit täydentävätkin mainiosti muuta trukkivalikoimaamme, johon kuuluvat esimerkiksi Yale- sekä Hubtex-trukit. Ostamisen vaihtoehtona meillä on tarjolla erittäin joustavia ja monipuolisia leasingvaihtoehtoja”, korostaa Sigman tuotepäällikkö Antti Mäkinen.

Terberg Kinglifter TKL-M

Käyttövoima: Diesel
Nostokyky: 2500 kg (600 mm painopiste-etäisyydellä) 1200 kg (1750 mm painopiste-etäisyydellä tukijalat maassa)
Moottori: Yanmar -kolmesylinterinen diesel moottori. Teho 38 hv
Vaihteisto: Hydrostaattinen, vetää kaikilla renkailla + lukko-ominaisuus
Runko: nelitieajo-ominaisuus pitkän tavaran kuljetukseen, runko sinkitty ja pulverimaalattu
Tukijalat: Kuumagalvanoitu. Vapaatila tukijalkojen välissä 1550 mm
Tukijalat hydraulisesti säädettävissä pituussuunnassa
Suojapellit: Ruostumatonta terästä
Ketjut: Dacromat -käsitelty
Masto: Nostokork.3600 mm, sivusiirto 2×100 mm, kallistus +/- 6 astetta. Haarukoiden keskitys
Renkaat: Edessä 2 kpl 23×8.5-12 (12pr), takana 1 kpl 27×10-12 (14pr) vakio
3-pyörävedossa
Varuste-esimerkkejä:
– Haarukkakelkan työntö tukijalkojen etureunan tasolle saksilaitteistolla
– Super Reach Hydrauliset jatkohaarukat Re-4-35(3500kg)
1350+1000mm
– Hydraulisesti toimivat etutassut tukijalkojen päässä

                      

Lue seuraavaksi