Uutiset

Kuljetuskalusto

Tampereen Autovaraosa avasi Tampereella

Lokakuun 2. päivä 2015 muistetaan paitsi siitä, että Valio-myrsky teki tuhojaan ympäri Suomen, myös siitä, että Tampereen Autovaraosa Oy eli TAVO avasi uuden Tampereen myymälänsä. Osoite on edelleen tuttu; Keskuojankatu 18 Tampereen Sarankulmassa.

Sisäänkäynnin automaattiovien takana avautuu poikkeuksellisen laaja myymälä. Itsepalveluajattelu on viety aiempaa huomattavasti pidemmälle. Suoraan edessä häämöttää silti palvelutiski, joka ei todellakaan edusta perinteistä raskaan kaluston varaosamyymälän mallia. Korkeasta muurimaisesta tiskistä on siirrytty tavanomaisen pöydän tasolle, jossa asiakas ja myyjä voivat keskustella mukavasti tuolilla istuen. Palvelutiski muistuttaa ulkoisesti esimerkiksi pankeissa käytettäviä, joissa tärkeänä ominaisuutena on mahdollisuus häiriöttömään kahdenkeskiseen asiakaspalveluun.

Myyntipäällikkö Marko Äikäs

Uuden myymälän avaaminen on mittava projekti. TAVO:lla projektia on johtanut myyntipäällikkö Marko Äikäs.

”Onhan tämä kiireistä aikaa ollut, mutta onneksi apuna on loistava henkilökunta. Tämän kokoluokan myymälän rakentaminen ei käy hetkessä ja vaatii koko henkilökunnalta sitoutumista”, toteaa Äikäs ja tuo julki tyytyväisyytensä koko henkilökunnan panokseen.

Myymälän kokonaispinta-ala on 450 neliömetriä, mikä tarkoittaa suurta valikoimaa tuotteita itsepalveluhyllyillä.

Myymälän valikoimaa

Uutta ajattelua

”Itsepalveluajattelu on tulossa yhä voimakkaammin myös raskaan kaluston varaosa- ja tarvikekauppaan”, vakuuttaa Marko Äikäs. Hänen mukaansa monet asiakkaat haluavat omassa rauhassaan tutkia ja vertailla erilaisia vaihtoehtoja, esimerkiksi valaisimien tai muiden varusteiden suhteen. Asiakkaat osaavat usein poimia ilman myyjän apua ostoskoriinsa monet pientarvikkeet, kuten kemikaalit ja vastaavat tuotteet. Se vapauttaa myyjien resursseja sinne, missä palvelua tarvitaan. Omatoimisuus nopeuttaa yleensä myös asiakkaan omaa ostostapahtumaa.

Selkeä opastus helpottaa asioimista.

Koska myymälässä on pinta-alaa ja tuotteita paljon, on tuotteiden esillepanojärjestyksellä ja opastuksella tärkeä merkitys. Tuotteiden optimaalisten hyllypaikkojen määrittäminen itsepalvelumyymälässä ei ole aivan helppo tehtävä.

”Annoin tehtävän yhdelle henkilölle. Jouni Lattunen otti haasteen vastaan ja tulos on onnistunut”, kiittelee Marko Äikäs.

Opastukseen on haettu esikuva maantieltä. Seinäjokelainen Mainosvarikko on toteuttanut sinivalkoiset kilvet ja taulut mukaillen tienviittojen ja opastetaulujen tyyliä.

Myymälätilojen lisäksi Tampereen Autovaraosa Oy:n uudisrakennus pitää sisällään uudet toimisto- ja sosiaalitilat sekä tilavan neuvotteluhuoneen.

Avajaispäivä oli houkutellut runsaasti väkeä paikalle. Konepörssin käynnin aikaan kalustonäyttely ulkoa oli jo ehditty purkaa ja liput laskea riehuvalta Valio-myrskyltä suojaan. Hieman ennen sulkemisaikaa arvio oli, että noin 450 kävijää olisi tutustunut uuteen myymälään. Kiirettä siis piti, ja kiire sen kuin jatkuu, sillä loka-marraskuun vaihteessa avautuu TAVO:n seuraava myymälä Vaasassa.

Lue seuraavaksi