Uutiset

Kuljetuskalusto

TAM-koukkulaitteella pääkaupunkiseutua rakentamassa

Pääkaupunkiseudulla vuodesta 1996 toiminut Suomen Maanrakennuspalvelu SMRP Oy hankki loppuvuodesta laivastoonsa uuden koukkuauton. Neliakselinen, telivetoinen MAN sai niskaansa italialaisen TAM-koukkulaitteen.

Toisen polven maarakennusyrittäjä Joonas Nissinen kertoo koukkuauton hankinnan johtuneen paljolti kasvaneesta kuljetustarpeesta. Parinkymmenen työkoneen yrityksessä vaaditaan nopeita siirtoja ja tähän tarpeeseen uuden koukkuauton tuli vastata.

”Alustaksi valikoitui neliakselinen MAN TGS 35.480 paljolti hyvien kokemusten johdosta. Meillä on erittäin myönteiset kokemukset niin autosta kuin takana olevasta organisaatiostakin”, kertoo reilun vuoden päivät toimitusjohtajan tehtäviä hoitanut Joonas Nissinen, jonka mukaan TAM-koukkulaitteiden maahantuojana toimivan Ajardoksen Mikko Halmeen kanssa yritettiin tehdä TAM-kauppoja jo edellisen hankinnan yhteydessä muutamia vuosia sitten.

Italiassa valmistettu TAM T 25-60 -koukkulaite asennettiin uudelle MAN-alustalle Ajardoksella Nummelassa, missä alusta koukkulaitteineen sai ylleen myös uuden maalipinnan. Nissisen mukaan niin itse laitteeseen kuin asennusjälkeenkin ollaan erittäin tyytyväisiä.

TAM-koukkulaitteissa on nostossa ja laskussa käytettävä, pystyyn asennettu apusylinteri.

”Omamassaltaan kevyt laite on osoittautunut käytössä sekä nopeaksi että vahvaksi. Erityisen kiitoksen saa noston ja laskun yhteydessä käytettävä apusylinteri. Kaikki kyydissä olleet kuormat on saatu alas, vaikka kippaaminen tapahtuisi ylämäkeen”, kiittelee Nissinen, jonka mukaan vuodenvaihteessa liikenteeseen otettu auto palvelee niin koneiden siirroissa kuin maansiirrossakin. Useimmiten neliakselisen ajokin perässä kiskotaan myös perävaunua, jonka kyydissä kulkee koneiden ohella myös maa-aineksia.

”Perävaunukäytössä lavojen käsittelykerrat nousevat usein suuriksi, jolloin nopeudella on suuri merkitys. Kokemuksemme perusteella TAM on erittäin onnistunut valinta. Myös Ajardoksen toiminta oli esimerkillistä, autosta saatiin valmis työkalu yhdellä kertaa”, päättää Joonas Nissinen Suomen Maarakennuspalvelu SMRP Oy:stä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi