Uutiset

Kuljetuskalusto

Takuuvarma lumipeite Talvitiepäivillä

Jyväskylän Lutakonaukio saa takuuvarman lumipeitteen, kun Jyväskylän Paviljongissa järjestetään 21.–22. tammikuuta Talvitiepäivät – teiden ja katujen talvikunnossapitoon sekä talviajan liikenteeseen keskittyvä, kansainvälinen ammattitapahtuma. Olennainen osa Talvitiepäivien ohjelmaa ovat työnäytökset, joissa esitellään katujen ja teiden talviajan kunnossapidon uutta kalustoa sekä menetelmiä.

Lumitilaus laitettu vetämään

Tammikuussa lunta on Jyväskylässä yleensä ollut aina riittävästi, monesti yli oman tarpeenkin. Etelä-Suomessa järjestettyjen Talvitiepäivien työnäytöksiä on joskus jouduttu lumenpuutteen takia perumaan kokonaan, mutta Jyväskylässä sitä vaihtoehtoa ei oteta lukuun. Lunta työnäytöksiin on kyselty jäähalleilta ja tekojääradoilta, mutta niiden lumet on varattu Laajavuoren hiihtolatuja varten. Seudun laskettelukeskusten lumitykkikalusto on juuri nyt kovassa käytössä, joten sekään ei jouda lainaksi. Apu löytyi jämsäläisestä Multi Snowtechista, jonka kalusto oli juuri vapautumassa Kemin Lumilinnan rakennustyömaalta. Tarvittavat 500 kuutiota lunta valmistetaan näytöstarkoituksiin Jyväsjärven vedestä huomenna, maanantaina 20. tammikuuta.

Talvitiepäivien työnäytöksiin ja näyttelyyn on vapaa pääsy

Talvitiepäivien koneiden, laitteiden ja menetelmien työnäytöksiä nähdään Paviljongin edessä Lutakonaukiolla tiistaina 21.1. kello 14 sekä keskiviikkona 22.1. kello 11. Yleisöllä on työnäytöksiin vapaa pääsy, samoin kuin Paviljongin sisätiloissa järjestettävään Talvitiepäivien näyttelyyn tiistaina 21.1. kello 9–16 ja keskiviikkona kello 9–15. Näyttelyssä on esillä talvisen liikkumisen sekä teiden, katujen ja kiinteistöalueiden kunnossapidon koneita, laitteita sekä palveluja.

Talvitiepäivien koko ohjelmaon osoitteessa www.talvitiepaivat.fi.

Lue seuraavaksi