Uutiset

Kuljetuskalusto

Suvanto Trucks avasi liikkeen Ruotsiin

Käytettyjen kuorma-autojen kauppaan erikoistunut Suvanto Trucks Oy on avannut toimipisteen Ruotsissa. Helsingborgissa sijaitseva liike palvelee koko Ruotsia, ja on samalla hyvien yhteyksien päässä pohjoisen Manner-Euroopan kuorma-automarkkinoista.

Suvanto Trucks on avannut syyskuun alussa toimipisteen Helsingborgissa, Etelä-Ruotsissa. Helsingborgin toimipiste keskittyy käytettyjen autojen myyntiin, ja toimii samalla ostokanavana Tanskasta ja Manner-Euroopasta.

”Ruotsissa käytettyjen kuorma-autojen markkinat ovat noin kaksinkertaiset Suomeen verrattuna. Käytetyn kaluston myyntiin erikoistuneita toimijoita ei sikäläisillä markkinoilla juurikaan ole. Ruotsissa näemme selkeän kasvupotentiaalin, ja tavoitteenamme on keskipitkällä aikavälillä saavuttaa kymmenen prosentin markkinaosuus käytetyissä kuorma-autoissa”, sanoo Suvanto Trucks Oy:n toimitusjohtaja Timo Lahtinen.

Hänen mukaansa Suvanto Trucks lähtee tavoittelemaan markkinaosuutta aiemmasta poikkeavalla ja erottuvalla konseptilla, jonka kulmakivenä on keskittyminen käytettyihin autoihin. Vaikka toimipiste on Helsingborgissa, myyntialueena on koko Ruotsi. Lahtinen sanoo, että liikkeelle lähdetään yhdellä toimipisteellä, ja laajentumisesta esimerkiksi Tukholman seudulle päätetään tarpeen mukaan.

Jim Seger on Suvanto Trucksin maajohtaja Ruotsissa. Kaupankäynti Helsingborgin toimipisteessä on aloitettu syyskuun alussa.

Ruotsin maajohtajana on aloittanut Jim Seger. Hän siirtyi Suvanto Trucksin palvelukseen Svetsab i Höganäs Ab:n toimitusjohtajan paikalta. Aiemmin hän on omistanut kuljetusliikkeen, jossa parhaimmillaan on ollut 35 autoa. Myös maatalouskonemyynti on hänelle tuttua.

”Suvanto Trucksilta kysyttiin, olisinko kiinnostunut maajohtajan paikasta. Vastasin myöntävästi, ja nyt on kaupankäynti aloitettu. Minun lisäkseni Helsingborgin toimipisteessä työskentelee tällä hetkellä yksi kuorma-automyyjä ja yksi mekaanikko. Tarpeen mukaan lisäämme henkilökuntaa” Jim Seger kertoo.

Suvanto Trucksin Helsingborgin toimipiste on alun pitäenkin kuorma-autokaupan tarpeisiin rakennetuissa tiloissa keskustan pohjoispuolella. Liikenteellisesti paikka on erinomainen, sillä Tukholmasta ja Göteborgista tulevat valtatiet yhdistyvät aivan lähellä.

Lue seuraavaksi