Uutiset

Kuljetuskalusto

Suomen ensimmäinen Volvo FH XXL-ohjaamolla MJS Truckingille

MJS Truckingin Mika Simo ehti hakea uuden Volvo FH:n XXL-ohjaamolla varustettuna Volvon Göteborgin tehtailta juuri ennen koronaa. Volvo FH:n XXL-ohjaamossa on 600 litraa enemmän tilaa, vuode on isompi ja mukavampi. Mika halusi rakentaa omaan silmäänsä sopivan auton. Ohjaamon tilavuuden lisäksi Volvon polttoainetehokkuus vakuutti.
Globetrotter XXL -ohjaamo on tilavin ja mukavin Volvo FH- ja FH16-malleihin tarjolla oleva ohjaamo. Se on XL-ohjaamosta laajennettu versio.

Reissun päällä hyvin levännyt kuljettaja on tuottava ja turvallinen. XXL-hyttiin mahtuu myös enemmän kuljettajan tavaroita. Suomessa viime vuonna uudistunut pidemmät yhdistelmät salliva lainsäädäntömuutos mahdollistaa XXL-ohjaamon käytön lähes kaikissa vetoautokuljetustehtävissä.

Mika Simo (vas.) ja Janne Pelttari

MJS Trucking – tilavuus ja taloudellisuus ratkaisi

Mika Simo perusti MJS Truckingin vuonna 2012. Alkuun ajot olivat irtoperäliikennettä. Viitisen vuotta sitten ajot vaihtuivat säiliömerikonttikuljetuksiin. Yhden miehen ja yhden auton kuljetusyrityksenä Mika ajaa autollaan Suomea ristiin rastiin, ja hytissä tulee vietettyä keskimäärin kolme yötä viikossa.  

”Muistan, että olin kuullut Volvon uudesta XXL-ohjaamosta. Vietän todella paljon aikaa ohjaamossa, joten tilaa ei ole koskaan liikaa. Kun kuulin, että tämä olisi sitten myös Suomen ensimmäinen Volvo XXL FH, päätös oli siinä”, Mika Simo kertoo.

Volvo on Mikan ensimmäinen. Autohankinnan tullessa ajankohtaiseksi toinen Keravalla toimiva kuljetusyrittäjä vinkkasi, että kannattaisi kysyä tarjousta Volvostakin. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Jotain massasta tai tavanomaisesta erottuvaa Mika on aina halunnut autoltaan, ja uudesta XXL FH:sta voisi takuulla saada edukseen erottuvan auton.

Uusi suurikokoinen Globetrotter XXL -ohjaamo on suunniteltu tarjoamaan huippumukavuutta kuljettajalle. Ohjaamossa on 600 litraa enemmän tilavuutta kuin tavallisessa Volvo FH -ohjaamossa.

”Päätös uudesta Volvosta muhi jonkin aikaa. Volvo Truck Center Vantaan myyjä Janne Pelttari soitti sopivalla hetkellä ja tarjosi Volvoa koeajoon Volvo Truck Rentalin vuokra-autorivistä. Sillä työkeikalla Volvo tuntui heti omalta”, Mika kertoo.
Yksi todella tärkeä autovalinnan kriteeri MJS Truckingin Mikalle oli Volvon polttoainetaloudellisuus.
”Uusi Turbo Compound -moottori, olin kuullut siitä. Kaikki kehuvat, että se menee paljon vähemmällä kuin aikaisemmat. Polttoaineessa pystyy tinkimään, se on tärkeä juttu yritykselleni”. 

”Oli ilo tarjota MJS Truckingille Volvoa! Ja koska Mika halusi jotain uutta ja erikoista, ja kun tilavuus ja taloudellisuus olivat tärkeässä roolissa, oli selvää, että XXL-Globetrotter FH voisi sopia Mikalle”, sanoo Volvo Truck Center Vantaan kuorma-automyyjä Janne Pelttari.

Globetrotter XXL:n sänky on 25 cm leveämpi ja 13 cm pitempi kuin edeltäjänsä. Sängyn alla olevissa säilytyslokeroissa on 50 litraa lisätilaa. Säilytystilat ovat helposti saavutettavissa ohjaamon sisä- että ulkopuolelta.

Tehtaalta tuunaukseen

Uuden FH:n hakumatka oli juuri ennen koronapandemiaa. Menomatkalla lennot ehtivät vaihtua kolme kertaa, mutta Mika pääsi vaimonsa kanssa Göteborgiin lopulta viimeisellä lennolla. Seuraavana aamuna hotellilta suunnattiin tehdasvierailulle sekä historialliselle Volvo museolle.
”Kun pääsi ajamaan FH:n tehtaalta kotiin, uuteen autoon sai heti ajotuntumaa. Ajo Volvolla tuntui hyvältä – onhan se hienoa päästä ajamaan autolla itse heti alusta asti”, Mika sanoo.
Paluukin meinasi mennä koronan edetessä jännäksi, mutta lopulta Suomeen päästiin Kapellskäristä Turkuun.  
”Autonhakureissulla koronan takia matkaan tuli monenmoista mutkaa. Mutta iso kiitos matkajärjestelyistä Volvo Truck Centerin myyntikoordinaattori Jukka Virtaselle, joka hoiti reissun käytännön kiemurat niin, että itse pystyi vaan nauttimaan matkasta ja keskittymään uuteen Volvoon”, Mika sanoo.

Turusta autolla matkattiin suoraan Keravalle MMR Metallirakenne Oy:lle rakennettavaksi. MMR Metallirakenne Oy:llä Kauko Böökin johdolla autoon tehtiin ja maalattiin kävelytaso sekä muutamia hytin osia, vanteet maalattiin, sivuhelmat asennettiin ja maalattiin, letkutelinelevyyn leikattiin XXL-logo jne. Kattovalorauta tilattiin RST Steeliltä, kuten myös lisävalopaneeli sekä äärivalot.

Varustelulla on väliä

Uutena Volvo-omistajana vaikutuksen on Mika Simoon tehnyt myös Volvo Truck Center Vantaalla toimiva nuori mekaanikko Markus Virolainen.
”Meille löytyi heti yhteinen sävel. Markus ymmärsi saman tien mitä haluan ja yhteydenpito auton varusteluvaiheessa on ollut tiivistä. Se on todella tärkeää”, sanoo Mika.  
Kuorma-automyyjä Janne Pelttari kehuu projektia kaiken kaikkiaan. ”Projekti on ollut hieno. Ja nyt kun vihdoin nähdään lopputulos ”livenä”, voin vain todeta, että tätä autoa kelpaa kyllä esitellä. Autoa tullaan varmasti näkemään monissa Truck Fest -tapahtumissa tulevaisuudessa”. 

MJS Trucking – Volvo FH Globetrotter XXL

 • FH 6×2 -vetoauto, takateli, ilmajousitus
 • Kokonaisyhdistelmämassa 68 t
 • Erikoiskorkea makuuohjaamo FH (Globetrotter XXL)
 • Akseliväli 3 400 mm
 • Teliakseli, kiinteä paripyörä
 • Moottori, 13-litraa, Euro 6 Turbo Compound 500 hv/2 800 Nm
 • Moottorijarru VEB+
 • I-Shift 12 vaihdetta, 2 800 Nm
 • Taka-akseli, 13 t, akselivälitys, GCW 70 000 kg
 • Välityssuhde 2.47
 • I-See-vakionopeudensäädin – karttapohjainen (5 v. sopimus)
 • Luxus-nahka-/tekstiiliverhoilu

Viimeistely

 • Päällirakenne: MMR Metallirakenne Oy, Kerava
 • Lisävalot: RST Steel
 • Varustelu: Volvo Truck Center Vantaa

Volvo FH Globetrotter XXL – etäkonttori ja reissukoti

 • Globetrotter XXL -ohjaamon saa Volvo FH- ja FH16 6×2- ja 6×4-vetoautoihin.
 • Volvon Globetrotter XXL -ohjaamo tuli Suomen myyntivalikoimaan 2019.
 • Uuteen ohjaamoon on saatu 600 litraa lisää tilavuutta, Volvo Trucksin korkeista turvallisuusvaatimuksista tinkimättä.
 • Takaseinää on siirretty 25 cm taaksepäin ja C-pilareita muokattu.
 • Uusi ohjaamo painaa vain 145 kiloa enemmän kuin XL-ohjaamo. 
 • Globetrotter XXL:n alavuode on 25 cm leveämpi ja 13 cm pitempi kuin edeltäjänsä.
 • Globetrotter XXL -ohjaamon patjan jokaisen yksittäisen jousen päällä on erillinen tyyny, mikä takaa parhaan mahdollisen nukkumismukavuuden.
 • Sängyn alla olevat säilytyslokerot tuovat 50 litraa lisää säilytystilaa. Tilat ovat helposti ulottuvilla sekä ohjaamon sisä- että ulkopuolelta.
 • Globetrotter XXL -ohjaamo on 250 mm pidempiLue myös: Joni Tukiainen Tampereen Volvo Truck Centerille

Lue seuraavaksi