Uutiset

Kuljetuskalusto

Suomen ensimmäinen koukkulava-Fuso Canter Euro 5/EEV Helsingin HB-Kuljetus Oy:lle

Helsingin HB-Kuljetuksen omistaja on nuori, 25-vuotias Joni ”Rambo” Broström, joka on kuljetusyrittäjä jo kolmannessa polvessa. Jonin isoisä Hjalmar Broström aloitti autoilun vuonna 1962. Jonin isä, Henry Broström puolestaan hankki oman kuljetusliikkeen vuonna 1987 ja aloitti työt yhdellä autolla ja kymmenellä vaihtolavalla. Toiminnan laajennuttua yrityksen nimi muutettiin vuonna 1996 Helsingin HB-Kuljetus Oy:ksi. Jonista tuli kuljetusyrittäjä isänsä poismenon takia varsin nuorena, sillä hän joutui vetovastuuseen yrityksessä vain parikymppisenä vuonna 2005. Aloittaessaan hänellä oli kaksi autoa ja 75 vaihtolavaa, kun tällä hetkellä autoja on jo seitsemän ja vaihtolavoja reilut pari sataa. Työntekijöitä Helsingin HB-Kuljetuksella on omistajan lisäksi neljä vakituista. Sesonkiaikoina keväällä ja syksyllä yritys käyttää lisäksi vuokramiehiä.

 

Tyytyväiset ja pitkäaikaiset asiakkaat

Helsingin HB-Kuljetuksen suurimmat asiakkaat ovat rakennus- ja saneerausyrityksiä, joiden kanssa yrityksellä on pitkät ja hyvät asiakassuhteet. Seuraavaksi tulevat yksityiset ja isännöitsijätoimistot, jotka varsinkin keväisin ja syksyisin tilaavat vaihtolavoja taloyhtiöiden pihansiivoustalkoisiin. Yrityksen palvelu perustuu hyvään, nopeaan ja joustavaan palveluun, vaihtolava toimitetaan 2 tunnissa / 24 h, asianmukaisella ja siistillä kalustolla. Tästä vakuutena on muun muassa 2009 tehty asiakstyytyväisyyskysely, jonka tuloksena yhdeksän asiakasta kymmenestä kertoi suosittelevansa Helsingin HB-Kuljetuksen palveluita muillekin.

Matalan, ketterän ja nyt myös pienipäästöisen kalustonsa ansiosta HB-kuljetus pystyy hoitamaan työtehtäviä myös hankalissa paikoissa, kuten esimerkiksi vanhojen arvokiinteistöjen ahtailla sisäpihoilla, tehtaiden sisätiloissa, parkkihalleissa ja tunneleissa. Lavojen siirtotehtäviä Helsingin HB-Kuljetuksella on vuoden ajasta riippuen noin 400-800 kuukaudessa. Roska- ja jätekuljetuksien lisäksi HB-Kuljetus ajaa muun muassa multaa ja talvisin lunta. Yksi tärkeä osa Joni Broströmin työtä on nykyään asiakkaiden konsultointi, eli kertoa asiakkaalle edullisin ja ympäristöystävällisin tapa hoitaa jätteiden lajittelu ja kuljetus.

 

Erikoiskalustoa riittävästi omalle palvelusektorille

Tällä hetkellä Helsingin HB-Kuljetuksen kalustoon kuuluu seitsemän kuorma-autoa, joista kolme on Mitsubishi Canteria, kolme 12-tonnista MAN:nia ja yksi Renault S180. Kaikki autot on varustettu koukkulaitteilla. Kuormaukseen käytettäviä Bobcat-pienkuormaimia on kaksi kappaletta; 863 ja 773. Erilaisia hyväkuntoisia ja siistejä vaihto-, jäte-, talkoo- ja roskalavoja yrityksellä on yli 200 kappaletta. Lisäksi yhdessä alumiinivaihtolavassa on PM 6.5-nosturi rakennustyömailla tapahtuvia nostoja varten.

 

Uudella Fuso Canter 7C15 Euro 5 / EEV:llä ajetaan puhtaasti kaupungissa

Helsingin HB-Kuljetuksen viimeisin hankinta on uusi ympäristöystävällinen, 7,5-tonninen ja 145-hevosvoimainen Fuso Canter 7C15 Euro 5 / EEV kotimaisella, monipuolisella ja käytännöllisellä VAKI 7 TM-koukkuvaihtolavalaitteella. Laitteen pituus on 3550 mm ja asennuskorkeus 170 mm. VAKI 7 TM -laitteessa on hydraulisesti liukuva, 1 metrin liu’ulla oleva, puomi, joka mahdollistaa eripituisten lavojen käsittelyn. Laitteessa on lisäksi hydraulinen takalukko lavalukitusta varten sekä apukippisylinterit, jotka takaavat, että laite kippaa sillä kuormalla, minkä se vetää päällensä. Koukkulaitteen ohjaus voidaan hoitaa ohjaamon käyttökytkimillä, radio-ohjatulla kaukosäätimellä tai suoraan venttiilipöydän vivuista.

Muuta varustusta HB-Kuljetuksen Fusossa on runsaasti, kuten esimerkiksi: pohjapanssari, tyylikkäät alleajosuojat, peruutus- ja kulmakamerat 7” näytöllä, hälytysvalot, jotka näkyvät varmasti joka suuntaan sekä alastaittuva (matalat tilat) ksenon-majakkapaneeli, ksenon-työvalot, päivävalot, karjapuskuri, lisävalot, Maxtech-ajoneuvopaikannin, AV-laitteet ja digiboxi TV:n katseluun, mikä ei ole tietenkään sallittua ajon aikana.

VAK-koukkulaiteen, Joni Broström on todennut monipuoliseksi ja käytännölliseksi. Laite on matala ja sillä on toimiva varaosa- ja huoltopalvelu Espoossa, joten yhteistyö jatkuu varmasti myös tulevaisuudessakin.

www.vaihtolava.com

Miika Nyrö

 

 


 

 

 

Lue seuraavaksi