Uutiset

Kuljetuskalusto

Suomen Energia-Urakoinnille kuusi Fuso Canteria

Monipuolisuutta energia-alalle

Suomen Energia-Urakointi Oy (SEU) on yksi Suomen johtavista sähköisen yhdyskuntatekniikan verkkoihin ja laitteistoihin liittyvien palvelujen tarjoajista. Joulukuussa yrityksen kalustovalikoima sai merkittävän lisäyksen, kun Veho Hyötyajoneuvot luovutti Espoon Lommilassa yritykselle kuusi Fuso Canter 6C18D 4×4 -autoa Hiab XS -kuormausnostureilla varustettuna. Samalla järjestettiin uutuustuotteiden kattava koulutuspäivä.

SEU työllistää tällä hetkellä noin 200 energia-alan ammattilaista ja yrityksen 120 kappaleen ajoneuvovalikoima vastaa alan kovia vaatimuksia. SEU:n ajoneuvokalustosta merkittävä osa on Mercedes-Benz-merkkisiä ja yhteistyö Vehon kanssa on toiminut mainiosti. SEU:lla havaittiin noin vuosi sitten tarvetta myös hieman kevyemmille, mutta samalla kuitenkin etenemiskykyisille ajoneuvoille ja tarjouskilpailun kautta valinta kohdentui Vehon PowerLine-osaston tarjoamiin Fuso Canter -ajoneuvoihin. Kilpailukykyisen hinnan lisäksi valintaan vaikutti myös Vehon kokonaisvaltainen konsepti, jossa kaikki tarvittavat palvelut saadaan samalla kerralla yhdeltä pisteeltä.

SEU:n tilaamat ajoneuvot lisälaitteineen ovat hyvin yksilöllisesti varustettuja, mikä vaatii kokonaisuuden toimittajilta suurta asiantuntemusta. Veholla on energia-alasta erittäin vankka kokemus, sillä myyntipäällikkö Risto Eränen on palvellut energiayhtiöitä jo vuodesta 1997 lähtien. Eräsellä onkin tarkasti tiedossa, mitä alan ajoneuvot vaativat ja erilaisiin työtehtäviin varusteltaviin ajoneuvoihin on Veholla valmiit konseptit. Veholla on myös erittäin toimivat suhteet alan päällirakentajiin ja Eränen antaa kiitosta esimerkiksi Hiab Suomelle, jonka kanssa Hiab-tuoteperheen varustukset saadaan ajoneuvoihin vaivattomasti sekä kustannustehokkaasti. Kaikkia tuotteita koskee Vehon kattava takuu ja huollot hoidetaan Vehon sekä Hiabin toimipisteissä. Projektivastuu kuuluu Veholle ja tilauskokonaisuuden hallinta säilyy Eräsen kokeneissa käsissä. Lommilan luovutustilaisuudessa järjestettiin samallaSEU: henkilökunnalle uutuustuotteiden kattava koulutuspäivä.

Kaikki kuusi SEU:n uutta Canteria ovat identtisiä ja alustana toimii Fuso Canter 6C18D 4×4. Canterin kokonaispaino on tällä varustelulla seitsemän tonnia ja tilaa asennusporukalle tuo miehistöohjaamo varusteltuna laatikostolla ja lisäsäilytystilalla. Nelivetoisuus on luonnollisesti perusedellytys ja Fuso Canterin tehokas 129 kW:n (175 hv) moottori takaa varman etenemisen vaativissakin olosuhteissa. Neliveto on kytkettävissä myös kesken ajon ja vakiovarusteisiin kuuluu lisäksi tasauspyörästön lukitus. Maasto-ominaisuuksia parantaa kehittyneen jousitusgeometrian avulla aikaansaatu 35 asteen lähestymiskulma sekä 24 asteen jättökulma. Maavara nelivetomallissa on myös mainio 320 mm ja Canterin kokoonsa nähden pieni kääntösäde sekä suuri kantavuus tekevät Fusosta todella monipuolisen työvälineen.

Hiab nostaa turvallisesti

SEU:n monipuoliset päällirakenteet toimitti vankalla kokemuksella Hiab Suomi. Kaikissa autoissa on radio-ohjatut kuuden tonnin Hiab XS066D-4 HiDuo -kuormausnosturit, henkilökori sekä Vehon ja Cargotecin yhteistyössä kehittämä PowerLine-konseptipäällirakenne . Lava on varusteltu monipuolisesti ja siihen kuuluu esimerkiksi useita työvaloja, tikaskotelo, varustelaatikoita sekä erilaisia telineitä. Luovutus- ja koulutustilaisuudessa Hiab Suomea edustanut Börje Laakso kertoi XS066:n olevan keveyteensä nähden voimakas ja ulottuva nosturi, joka soveltuu erinomaisesti vaikkapa henkilökorin käyttöön. Ulottuvuutta on neljän hydraulisen jatkeen kautta yli 11 metriä, mikä tulee monessa SEU:n työtehtävässä tarpeeseen.

SEU:n asennuspäällikkö Pekka Kanervo on ollut hyvin tyytyväinen kaupan onnistumiseen. Canterien hankinta tuli ajankohtaiseksi, koska SEU halusi korvata jakeluverkon rakennustöissä käytettävää raskaampaa kalustoaan kevyemmillä ja taloudellisemmilla vaihtoehdoilla. Kanervon mukaan Canterien valintaa edesauttoi niiden nelivetoisuus, hyvä kantavuus sekä matala rakenne, joka on monissa ahtaissa olosuhteissa tärkeä ominaisuus. Samalla hän kiittelee Vehon ja Hiabin toimivaa kokonaispakettia, jonka ansiosta monipuolistenkin teknisten vaatimusten ratkaisu onnistui vaivattomasti ja asiakasta palveltiin ”avaimet käteen” -periaatteen mukaisesti. Myös Vehon kattava päivystyspalvelu oli merkittävä tekijä ratkaisun syntymiseen, sillä energiatöissä ei tunnetusti ole varaa turhiin viivytyksiin.

Katso Fuso Canter esittely Youtubesta!

Lue seuraavaksi