Uutiset

Kuljetuskalusto

Suomelta vahva edustus MM-ajotaitokilpailuihin Belgiaan

Raskaan liikenteen ammattikuljettajien ajotaidon maailmamestaruuskilpailut käydään Belgiassa 28.-30.9.2018. Ajotaidon MM-kilpailut järjestetään joka toinen vuosi kansainvälisen kuljettajajärjestö UICR:n jäsenmaissa. Edellisen kilpailun järjesti Rahtarit ry Suomen Jyväskylässä kesällä 2016. Suomi on isännöinyt kilpailua myös vuosina 1979 ja 1984.

Hanna Haanpää, Sami Leppänen, Harry Winqvist, Petri Haikara, Ville Alanen, Matti Komonen, Jaakko Punkero, Timo Sulin, Pentti Havi, Jyrki Korpelainen, Jouni Jaakola-Siimes, Sami Hakala, Vesa Rahkola, Jouni Siekkinen, Jukka Haanpää, Tero Sikkara, Petri Pohjoiskoski ja Timo Kima. Kuvasta puuttuvat Roope Juutilainen ja joukkueen huoltaja Anna-Kaisa Lehtinen.

Kilpailussa kuljettajat suorittavat ajotaitoradalla tarkkuutta ja huolellisuutta vaativia tehtäviä, mukaan lukien peruutus- ja arviointitehtäviä. Menestyminen edellyttää erinomaista ajoneuvon käsittelytaitoa. Teoriakokeessa kilpailijoiden tulee hallita myös kuljetusalaan liittyvät lait ja asetukset.

Belgian kilpailu on järjestyksessään 31. ja sinne odotetaan yli 140 kilpailijaa 13 eri jäsenmaasta. Rahtarit ry:n ja samalla Suomen virallinen edustusjoukkue on valittu vuosien 2016 ja 2017 SM-Ajotaito kilpailujen tulosten perusteella. Joukkue on kokonaisuudessaan erittäin vahva koostuen niin kilpailukonkareista kuin ensikertalaisistakin. Mukana on myös neljä hallitsevaa maailmanmestaria: Harry Winqvist (kuorma-autosarja), Pentti Havi (linja-autosarja), Jukka Haanpää (täysperävaunusarja) ja Petri Haikara (taloudellinen ajo).

MM-tasolla paremmuudesta kilpaillaan seitsemässä eri sarjassa: kuorma-auto, linja-auto, puoliperä, täysperä, nuoret (enintään 21 vuotta), pakettiauto sekä taloudellinen ajo. Rahtarit ry lähettää kilpailuun täyden joukkueen, joka tarkoittaa kolmea kuljettajaa neljässä ensin mainitussa sarjassa. Lisäksi joukkueessa on lähtökohtaisesti yksi edustaja kolmeen muuhun sarjaan sekä tänä vuonna vielä puolustavat maailmanmestarit. Joukkuetta johtaa Hanna Haanpää.

Suomea MM-joukkueessa edustavat:

A – kuorma-autosarja:  Alanen Ville, Leppänen Sami, Winqvist Harry ja Haikara Petri
B – linja-autosarja:   Havi Pentti, Komonen Matti, Punkero Jaakko ja Sulin Timo
C – puoliperävaunusarja:  Hakala Sami, Jaakola-Siimes Jouni ja Siekkinen Jouni
D – täysperävaunusarja: Haanpää Jukka, Korpelainen Jyrki, Rahkola Vesa ja Sikkara Tero
E – nuorten sarja: Juutilainen Roope
F – pakettiautosarja:  Kima Timo
Eco – taloudellinen ajo Haikara Petri ja Pohjoiskoski Petri

Lue seuraavaksi