Uutiset

Kuljetuskalusto

Suomalaiskuski voitti ratakuorma-autojen Sponsor Challengen mestaruuden

– Ihan ok viikonloppu. Lauantai sujui erittäin hyvin, ja palkintokorokepaikka osoitti, että vauhdissa kyllä löytyy. Kun kaikki asiat osuvat kohdalleen, niin tulostakin tulee. Nyt natsasi taas pitkästä aikaa. Sunnuntaina oli sitten vähän ongelmia. Oli uusintastarttia, hiekoille puskemista ja varikonläpiajorangaistusta ja vaikka mitä. Vettäkin tuli paikoin saavista kaatamalla, Mäkinen kertoo.

Mäkinen varmisti Lemansissa itselleen myös Sponsor Challenge -mestaruuden, johon saavat osallistua kuskit, jotka eivät aiemmilla kausilla ole olleet kokonaispisteissä kymmenen parhaan joukossa. Mäkinen ajoi nyt ensimmäisen täyden EM-ohjelmansa, saavutti mm. uransa avausvoiton. EM-sarjan yhteispisteissä hän oli seitsemäs.

Suorituksen arvoa nostaa se, että Mäkisen MAN:ssa oli ns. B-moottori. Uudemmat ja paremmat kehitysversiot ovat A ja A+.

– Erittäin tyytyväinen olen tähän kauteen. Etenkin kun katsoo koko sarjatilannetta, niin taakse jäi yksi A+ ja kaikki A-moottoriset. Olen varma, että jos saisin ensi kaudeksi A-moottorin, niin ajaisin kyllä koko ajan kilpaa palkintokorokepaikoista. A:ssa on 17 prosenttia enemmän vääntöä kuin B:ssä, ja se ero on hyvin merkittävä, Mäkinen sanoo.

Ratakuorma-autot ovat väkivahvoja monstereita. Tehoa on noin 1000 hevosvoimaa ja vääntöä 5000 newtonia.

Mäkinen pääsi oman Challenge-tittelinsä lisäksi juhlimaan myös EM-sarjan mestaruutta, sillä saksalainen Jochen Hahn ajoi sarjan voittajaksi. Mäkisen auto tulee Hahn Racing Teamilta, ja lisäksi heillä on sama yhteistyökumppani Mad-Croc.

Ratakuorma-autojen EM-sarjan yhteispisteet 2012:

1. Jochen Hahn, Ger, MAN, 517 p.
2. Antonio Albacete, Esp, MAN, 468
3. Adam Lacko, Cze, Renault, 330
4. Markus Oestreich, Ger, Renault, 311
5. David Vrsecky, Cze, Freightliner, 284
6. Markus Bösiger, Sui, Renault, 282
7. Mika Mäkinen, Fin, MAN, 160
8. Dominique Lacheze, Fra, MAN, 159
9. Anthony Janiec, Fra, Renault, 147
10. Norbert Kiss, Hun, MAN, 98.

Lue seuraavaksi