Uutiset

Kuljetuskalusto

Stena Linen alus purjehtii ensimmäistä kertaa Suomeen

Stena Line Nynäshamn

Otsikkokuvassa vasemmalta oikealle: Thomas Andersson, Stockholms Hamnar -yhtiön toimitusjohtaja, Kristoffer Tamsons (M), Region Stockholmin liikennevaltuutettu, Harry Bouveng (M), Nynäshamnin kunnanhallituksen puheenjohtaja ja Johan Edelman, Stena Linen Trade Director Baltic Sea North -alueella.


Tiistaina 1.2.2022 lähti ensimmäinen lautta Norvikin satamasta Tukholmasta kohti Suomea liikennöidäkseen Stena Linen uudella reitillä Nynäshamnista Hankoon. Urd-aluksen lähdön yhteydessä järjestettiin reitin avajaisseremonia, johon osallistui pieni ryhmä liike-elämän ja politiikan edustajia. Nynäshamn – Hanko -reittiä liikennöidään aluksi kolme kertaa viikossa, mutta pian lähtöjä on päivittäin, kun Stena Gothica -lautta liittyy sisaraluksensa seuraksi toukokuun alussa.

”Urdin lähtö kohti Suomea auttaa meitä paikkaamaan aukon verkostossamme. Uusi palvelu on syntynyt ensisijaisesti asiakkaidemme kanssa käytyjen keskustelujen ja markkinakysynnän pohjalta. Uuden reitin luominen ja sen menestyksen takaaminen vaativat myös yrittäjähenkeä sekä asialleen omistautuneen tiimin kovaa työtä. Tähän mennessä reaktiot ovat olleet hyvin myönteisiä, mikä osoittaa meidän tehneen oikean päätöksen”, sanoo Johan Edelman, Stena Linen Trade Director Baltic Sea North -alueella.

Uusi reitti on ensimmäinen askel Stena Linen pyrkimyksissä laajentaa ja vahvistaa asemaansa Itämerellä. Uusi palvelu vastaa rahtiasiakkaiden kasvavaan kysyntään saumattomista kuljetuksista Itämerellä ja siitä eteenpäin. Laajentamalla verkostoaan Suomeen Stena Line parantaa edelleen Pohjois-Euroopan kattavinta, tehokkainta ja integroiduinta lauttaverkostoa.

”Kyseessä on suoraviivainen rahtiin keskittyvä järjestely, joka luo uivan sillan Keski-Ruotsin ja Etelä-Suomen välille. Luotettavat alukset ja joustava, ratkaisuhakuinen henkilöstömme ovat Nynäshamn – Hanko -reitin tukipilareita. Muistamme avajaisseremoniaa, kun olemme taas työpöydän ääressä kehittämässä avattua yhteyttä ja työskentelemässä kasvutavoitteemme eteen”, Johan Edelman sanoo.

Ensimmäinen alus purjehtii yön yli Hankoon 12 tunnissa. Nynäshamn – Hanko on ensimmäinen Stena Linen reitti, joka yhdistää Ruotsin ja manner-Suomen.

Stena Urd
Urd

”Stena Line käynnistää uuden linjan Tukholman Norvikin satamasta, mikä korostaa vastikään rakennetun sataman tärkeyttä kestäville tavarantoimituksille Ruotsin suurimmalle kuluttaja-alueelle. Satamalla on vahvat intermodaaliset tie- ja raideyhteydet muuhun Ruotsiin, ja se on lähempänä laivaväylää kuin mikään muu satama Ruotsin itärannikolla. Yhdessä voimme kasvaa menestyksekkäästi avaamalla jälleen uuden reitin, tällä kertaa Ruotsin ja Suomen välille”, sanoo Fredrik Lindstål, Stockholms Hamnar -yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Urd- ja Stena Gothica -alusten kapasiteetti on 1 600 kaistametriä ja 186 matkustajaa. Keskittyminen rahtiliikenteeseen palvelee Stena Linen rahtiasiakkaita ja vastaa näiden kaikkiin tarpeisiin, olivatpa kyseessä kuljettajan kanssa tai ilman kuljettajaa liikkuvat yksiköt, kontit, erikoisrahti tai rautateitse saapuvat intermodaalikuljetukset.

Faktoja Hanko – Nynäshamn -reitistä:

  • Käynnistyy 1.2.2022 kolmella lähdöllä viikossa
  • Kahden lautan liikennöinti ja päivittäiset lähdöt alkavat toukokuussa 2022
  • Liikennöidään Urd- ja Stena Gothica -lautoilla, joiden kummankin kapasiteetti on 1 600 kaistametriä ja 186 matkustajaa
  • Merimatkan kesto 12 tuntiaLue seuraavaksi