Uutiset

Kuljetuskalusto

SOL Continent Line lisää reittejä

Swedish Orient Line laajentaa reittiverkostoaan Suomen, Saksan, Benelux-maiden ja Ison-Britannian välillä 1. joulukuuta 2014 alkaen.

Kahdella uudella ro-ro-reitillä (Kemi‒Oulu‒Lyypekki ja Kemi‒Oulu‒Lyypekki‒Zeebrugge‒Antwerpen‒Tilbury) käytetään kolmea modernia 1A super -jääluokitettua alusta. Alukset on vuokrannut Stora Enso. Reittiä liikennöi SOL North Europe Service, ja sen markkinoinnista vastaa SOL Continent Line.

SOL Continent Linella on jo tällä hetkellä suosittu reitti saksalaisen Rostockin ja Hangon välillä. Reittiä ajetaan kahdella aluksella, ja lähtöjä on viikoittain neljä kumpaankin suuntaan. Uusien reittien avulla SOL Continent Line yhdistää Pohjois-Suomen Lyypekkiin, Benelux-maihin sekä Isoon-Britanniaan ja vahvistaa täten asemaansa markkinoilla.

”Uskomme, että uudet reittimme ovat erityisen suosittuja perävaunu- ja konttiasiakkaiden painavan rahdin kuljettajien keskuudessa”, sanoo Swedish Orient Linen toimitusjohtaja Ragnar Johansson. ”Lisäksi uskomme mahdollisuuksiin, jotka Storan Enson tyhjät, takaisin pohjoiseen suuntaavat kuljetusyksiköt tarjoavat.”

Uudet suorat reitit Perämeren pohjoispäästä Manner-Eurooppaan ja Isoon-Britanniaan ovat osa Stora Enson liikennejärjestelmän kehittämistä. Viimeisen viiden ja puolen vuoden ajan SOL North Europe Services on vastannut Stora Enson lyhyistä merireiteistä. SOL on myös toiminut Stora Enson puolesta alusten pitkäaikaisena vuokraajana ja käyttäjänä sekä varausten tekemisestä Stora Enson rahdille sopimus laivoihin.

Kolme 1A super -jääluokitettua alusta ovat niin sanottuja ro-ro-aluksia, joiden kapasiteetti on 2 774 kaistametriä. SOL North Europe Service liikennöi reittejä Stora Enson puolesta, kun taas SOL Continent Line toimii markkinoijana kolmansille osapuolille.

”Viime vuosien yhteistyömme Stora Enson kanssa on ollut hedelmällistä kummallekin yritykselle, ja uudet reitit ovat looginen jatko kumppanuudellemme”, Johansson selventää. ”Meistä on hienoa, että Stora Enso on päättänyt luottaa edelleen Swedish Orient Linen osaamiseen.”

Lue seuraavaksi