Uutiset

Kuljetuskalusto

SKAL:n puheenjohtajana jatkaa Teppo Mikkola

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n puheenjohtajaksi kaudelle 1.1.2017–9.6.2018 valittiin nykyinen puheenjohtaja, kuljetusyrittäjä Teppo Mikkola, 61, Mietoisista. Mikkolalla ei ollut vastaehdokasta.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Håkan Stara, 50, Pietarsaaresta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Pekka Valtonen, 55, Tammelasta. Varapuheenjohtajille ei ollut myöskään vastaehdokkaita.

Teppo Mikkola on toiminut kuljetusyrittäjänä vuodesta 1979 ja hän on johtanut SKAL:ia vuoden 2013 alusta. Mikkola edustaa kahden kuljetusajoneuvon ja yhden työntekijän yrityksellään SKAL:n jäsenistön enemmistöä. Hän ehti palvella järjestöä varapuheenjohtajana kahdeksan vuotta ennen valintaansa puheenjohtajaksi. Hänellä on pitkä kokemus luottamustehtävistä eri toimielimissä. SKAL-tehtävien ohella Mikkola toimi muun muassa Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana 2010–2012.

Håkan Stara on ollut perheyrityksensä toiminnassa mukana vuodesta 1992 ja sen toimitusjohtajana vuodesta 1996. Hän on toiminut SKAL:n varapuheenjohtajana vuoden 2013 alusta. Staran seitsemän yhdistelmän yritys Star-Cargo Oy kuljettaa muun muassa aikataulutettua lentorahtia ja sillä on kymmenen työntekijää. Stara on toiminut SKAL ry:n eri luottamustehtävissä vuodesta 2001. Lisäksi hän on toiminut muun muassa Suomen Yrittäjissä.

Pekka Valtonen on tehnyt koko työuransa kuljetusalalla, ensin kuljettajana 1981 alkaen, sitten osakkaana perheyrityksessä, jonka osti itselleen vuonna 2006. Autoyhtymä Valtonen Ky:llä on 6 puutavarayhdistelmää ja 13 työntekijää. Yritys hoitaa raakapuukuljetuksia. Pekka Valtonen on toiminut SKAL:n hallituksen jäsenenä vuodesta 2009.

Lue seuraavaksi