Uutiset

Kuljetuskalusto

SKAL:n puheenjohtajana jatkaa Jani Ylälehto Pihtiputaalta


Kuvateksti: Vasemmalta Jari Välikangas, Jani Ylälehto, Jani Salmela, Kuva: Vesa-Matti Väärä


Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n puheenjohtajana kaudella 2022–2024 jatkaa Jani Ylälehto, 48, Pihtiputaalta. Hän on toiminut SKALin puheenjohtajana vuodesta 2020. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa kauhavalainen Jari Välikangas ja toisena varapuheenjohtajana Jani Salmela Kurikasta.

Pihtiputaalainen kuljetusyrittäjä, tietotekniikan insinööri Jani Ylälehto valittiin ensimmäisen kerran SKALin puheenjohtajaksi vuonna 2020. Sitä ennen hän toimi ensimmäisenä varapuheenjohtajana vuodesta 2018. Ylälehdolla on ollut kuljetusalalla monia luottamustehtäviä. Hän on ollut muun muassa Kuljetuskeskusten Liiton puheenjohtajana ja SKALin hallituksen asiantuntijajäsenenä vuodesta 2013 vuoteen 2018. Pihtiputaan kunnanhallituksen puheenjohtajana hän oli vuosina 2012–2017.

Jani Ylälehto Oy liikennöi puutavara-, rahti- ja sorakuljetuksia viidellä kuorma-autolla. Yritys työllistää 4–5 henkilöä, ja on ollut SKALin jäsenenä vuodesta 1978.

”Tämä järjestö on Suomen pärjäämiselle tärkeä. Töitä riittää – pysytään liikkeessä!” Jani Ylälehto kiteytti kiitospuheessaan.

Jani Ylälehdolle ei asettunut vastaehdokkaita. Varapuheenjohtajan paikoista käytiin vaalit. Uuden puheenjohtajiston toimikausi käynnistyy välittömästi.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jari Välikangas, 63, Kauhavalta, ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Jani Salmela, 46, Kurikasta. Ehdolla oli lisäksi kuljetusyrittäjä Harri Sandell, 57, Espoosta.

Vuodesta 1978 SKALin jäsenenä ollut Jari Välikangas on ollut SKALin ensimmäinen varapuheenjohtaja vuodesta 2020 ja hallituksessa vuodesta 2015. SKAL suoritealat ry:n varapuheenjohtajana ja SKAL Pohjanmaa ry:n hallituksen jäsenenä hän on toimitus vuodesta 2013. Hänen yrityksensä Jari Välikangas Oy hoitaa säiliöautokuljetuksia 11 ajoneuvolla ja työllistää 31 henkilöä.

Jani Salmela valittiin ensimmäisen kerran SKALin toiseksi puheenjohtajaksi vuonna 2020. Sitä ennen hän toimi SKALin hallituksen jäsenenä vuosina 2013–2020. SKAL Pohjanmaan ry:n puheenjohtaja hän oli vuodesta 2014 vuoteen 2020. Hänen yrityksensä M.J. Salmela Oy liikennöi kymmenellä kuorma-autolla massa- ja kappaletavarakuljetuksia kotimaassa. Yritys työllistää 10 kuljettajaa.

SKALin hallituksen jäsenet 2022–2024

Jäsenyhdistys Varsinainen jäsen Varajäsen

Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry Jan Ingman Timo Immonen

Helsingin Seudun Kuljetusyrittäjät ry Kalle Karttunen Seppo Laurila

Kaakkois-Suomen Kuljetusyrittäjät ry Mikko Räsänen Simo Lehtinen

Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry Ralf Hellsberg Marjut Koskinen

Sisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry Pasi Saarinen Tero Vihmalaakso

SKAL Itä-Suomi ry Veli-Pekka Hämäläinen Kimmo Halonen

SKAL Keski-Suomi ry Jouni Kotiaho Timo Ojala

SKAL Pohjanmaa – Österbotten ry Rauno Heinonen Staffan Molander

SKAL Pohjois-Suomi ry Raimo Pohjanen Jarmo Tyni

Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry Tomi Roimola Antti Finnilä

Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry Jarkko Vartiamäki Kari Lähivaara

SKAL Suoritealat ry Harri Sandell Heikki Rantala

SKAL Ympäristöyritykset ry Matti Tulla Laura Muhonen

Kuljetuskeskusten Liitto ry Mika Laurén Jyri Kuivala

Logistiikkayritysten Liitto ry Riku Vainio Petri Angervuori

Lue seuraavaksi