Uutiset

Kuljetuskalusto

Sisun kaivosauto Super-Polar

Sisun kaivosauto Super-Polar

Sisu toimitti ensimmäisen viisiakselisen järeän kaivosauton asiakkaalleen varusteltavaksi vuoden 2017 ensimmäisellä viikolla. Yhtiön toimitusjohtaja Timo Korhonen totesi auton olevan merkittävä päänavaus erityisolosuhteisiin rakennettujen autojen osalta kolmen peräkkäisen vetävän akselin eli Sisun kielen mukaan aidon tridemin vuoksi.

Sisun tehtailija aidon tridemin äärellä

Timo Korhonen: ”Sisu valmisti 1990-luvun alussa kaivosautoja, mutta näissä uutuutena on aito tridem eli kolme peräkkäistä vetävää akselia.”

Kaikki akselit saa pitkittäis- ja poikittaislukkoon, vaikka viimeinen akseli on ohjaava. Järeät 24-tuumaiset renkaat kielivät, että tätä viisikkoa saa kuormittaa rajusti. ”Hyötykuormaa saa 45 tonnia, eikä mene rikki vaikka vähän väärin käytettäisiin”, Korhonen lupaa.

Viimeisen ohjaavan ja vetävän akselin kohdalla on tehty teknisiä ratkaisuja, joita muilla ei ole. Sisumaiseen tapaan auto on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Tämän ensimmäisen yksilön moottori on teholtaan 625 hv, varustettu saman valmistajan eli Mercedeksen 16-pykäläisellä PowerShift -vaihteistolla ja Voithin turbokytkimellä. Auton runko on Sisun 460 mm korkearunkoinen versio, joka on vahvistettu koko matkaltaan.

Sisu tridem vahvistettu runko

Lue lisää Sisun verkkosivuilta.

Lue seuraavaksi