Uutiset

Kuljetuskalusto

Sisu Rock -maansiirtoautoja Venäjälle

ILIM Groupin tilaamat 3-akseliset, telivetoiset autot ovat SISU C500 Rock mallisarjaa. Niissä on 13 litran Caterpillar C-13 Euro3 moottori ja 16-portainen synkronoimaton Fuller-vaihteisto.

Maansiirtoautot toimitetaan Siperiaan Irkutskin alueelle Ust-Ilimskiin, jossa niitä tullaan käyttämään alueen tiestön perusparannuskohteissa ja infrastruktuurin kehittämisessä.

– Kauppa on merkittävä avaus nimenomaan järeiden maansiirtoautojen toimittamisessa Venäjän markkinoille ja laajentaa olennaisesti aikaisempaa, lähinnä puutavara-autoihin keskittynyttä vientitoimintaamme, sanoo Sisu Auton toimitusjohtaja Olof Elenius.

Kauppa on Eleniuksen mukaan johdonmukainen tulos Sisu Auton strategian mukaisista panostuksista Venäjän viennin kasvattamiseen. Sisu Autolla on parhaillaan vireillä useitaneuvotteluja uusista puutavara-, maansiirto- ja nosturiautojen toimituksista Venäjälle.ILIM Groupin tilaamat 3-akseliset, telivetoiset autot ovat SISU C500 Rock mallisarjaa. Niissä on 13 litran Caterpillar C-13 Euro3 moottori ja 16-portainen synkronoimaton Fuller-vaihteisto. Sisu Auton Karjaan tehtaalla valmistettavat autot toimitetaan heti ajoon valmiina varustettuna täydellisellä hydrauliikalla, kipillä ja maansiirtolavalla.ILIM Group on metsävaroiltaan Euroopan suurin metsäteollisuusyritys ja kolmanneksi suurin sellun valmistaja. SISU puutavara ja maansiirtoautojen hankinnat ovat osa Ilim Groupin merkittäviä investointeja puun korjuun ja metsäteollisuuden logistiikan modernisoinnissa.Sisun valinta yrityksen kuljetuskalustoksi on Eleniuksen mukaan osoitus asiakkaan luottamuksesta siihen, että alustarakenteeltaan vahva suomalainen SISU on suunniteltu toimimaan poikkeuksellisen vaativissa olosuhteissa.- Yhteistyö Ilim Groupin kanssa toimii tärkeänä referenssinä myös muita Venäjän vientitoimituksia ajatellen, Elenius sanoo.Sisu Auto vastaa autojen huollosta Ust-Ilimskissä yhteistyössä Venäjällä toimivien SISU jälleenmyyjien kanssa.ILIM Groupille toimitettavat autot ovat jatkoa Sisu Auton pari vuotta sitten käynnistyneille Venäjän vientitoimituksille. Viime vuoden aikana ja tämän vuoden loppuun mennessä Venäjälle on toimitettu ja toimitetaan kaikkiaan yli 200 SISU kuorma-autoa.

Lue seuraavaksi