Uutiset

Kuljetuskalusto

Sisu Polar -mallistoa viilataan edelleen

Sisu Auton johtoajatuksena on suunnitella ja valmistaa autot suoraan tuleviin ajotehtäviinsä.

”Autojen ajotehtäväkohtainen varustelu tehdään siten tuotantolinjalla kullekin komponentille parhaiten soveltuvassa vaiheessa, eikä jälkikäteen päällirakennuksessa. Näin varmistutaan laadusta sekä työvaiheiden tarkasta dokumentoinnista, mikä takaa työn sujuvuuden myös jälkimarkkinoinnissa”, muistuttaa Sisu Auto Trucks Oy:n tuotepäällikkö Petri Kananen.

Sisun tehtaalta suoraan töihin suunnitellusta mallistosta löytyy jo entuudestaan Sisu Works -tienhuoltoauto, Sisu Timber -puuauto, Sisu Rock -sora-auto, Sisu Roll -vaihtolava-auto sekä Sisu Carrier -koneenkuljetusauto, jossa on nyt ratkaistu Euro VI -tekniikan tuomat haasteet myös 5-akselisissa versioissa.

Kanasen mukaan myös Sisu Crane -nosturiauton toimitukset ovat alkaneet.

Lisänä tuoteperheeseen on nyt saatavilla ensi kertaa Euro V aikana lanseerattu Sisu Works+, jossa on yhdistetty tienhoitoauton ja vaihtolava-auton käyttömahdollisuudet. Malli on nyt lisäksi mahdollista varustaa tehdasasenteisella kappaletavaranosturilla. Valmiiden mallien lisäksi on toki saatavilla useita asiakkaan omaan käyttötarkoitukseen räätälöityjä alustavaihtoehtoja.

Kokonaan uusien mallien lisäksi olemassa olevaa mallistoa on parannettu ja lisävarustevalikoimaa laajennettu. Esimerkkinä tuoteparannuksista on Teknoksen kanssa yhteistyössä kehitetty uusi alustamaali, joka on aikaisempaa rasituksen- ja naarmunkestävämpi. Sen täysikiiltävä pinta antaa kauniin lopputuloksen jopa ilman pintalakkausta. Maali on sävytettävissä asiakkaan toiveiden mukaan.

Lisävarustevalikoiman uutuuksiin kuuluu muun muassa koko mallistoon saatavilla oleva Eaton Fuller -manuaalivaihteisto. Takaohjaaviin 5-akselisiin telillä varustettuihin autoihin on mahdollista valita liikkeellelähtöä helpottava hydraulinen kevennin, joka myös pienentää kääntymissädettä. Kanasen mukaan myös ohjaamovarustelussa on entistä enemmän valinnanvaraa; Vaihtoehtojen joukosta löytyy muun muassa turvallisuutta parantavat peruutuskamerat ja alkolukko, ajoergonomiaa kohentavat kytkinpaneelit sekä tyylikkäät Sisu-brodeeratut nahkaverhoilut istuimiin.

Lue seuraavaksi