Uutiset

Kuljetuskalusto

Sisu Polar -mallisto laajenee

Sisu Auto tuo markkinoille vaativaan maastoajoon suunnitellun Sisu Polar off-road malliston, joka tarjoaa ratkaisun vaikeammissa olosuhteissa tapahtuviin kuljetuksiin. Yksikköpyörillä varustetulla Sisu Polar -kuorma-autolla rahti kulkee perille myös päällystetyn tien ulkopuolella.

Sisu Polar off-road -malliston autoissa on 14R20-yksikköpyörät, jotka varmistavat ajettavuuden myös vaikeakulkuisilla teillä. Lisäksi järeissä Sisu-akseleissa on sisäänrakennetut paineilmakanavat, jotka mahdollistavat valmiuden ajon aikana käytettävissä olevan rengaspaineidensäätöjärjestelmän käytölle. Muutoin auto vastaa perusteknologialtaan normaalia Sisu Polar-mallistoa eikä auton taloudellisuudesta tai helposta huollettavuudesta ole siten tarvinnut tinkiä.

Maastokäyttöön suunnitellun Sisu Polar-malliston vetotapavaihtoehdot ovat 6×4 tai 6×6. Raskaimmille kuormille on tarjolla myös 8×8 alusta.

Uuden Sisu Polar off-road-malliston ensimmäinen asiakas on venäläinen Kamaz Master -kilpatalli. Sisu Polar tulee toimimaan tallin huoltoautona kilpailuissa, joihin Kamaz Master -talli osallistuu. Näitä ovat esimerkiksi Etelä-Amerikassa ajettava Dakar -aavikkoralli ja Moskovasta vuosittain käynnistyvä Silkkitie-ralli.

”Olemme ylpeitä voidessamme toivottaa Kamaz Master -tallin tervetulleeksi Sisun käyttäjäksi. Sisu Polarin valinta tallin huoltoautoksi perustuu luotettavuuteen ja suorituskykyyn, jotka ovat avaintekijöitä vaativissa maastoralleissa”, sanoo Sisu Auton vientitoiminnoista vastaava varatoimitusjohtaja Jyri Ahonen.

Maastoajoon suunniteltu Sisu Polar ei ole tarkoitettu vain kilpatallien huoltoautoksi. Todellisena monikäyttöautona se soveltuu lukuisiin erilaisiin ajotehtäviin.

”Esimerkiksi koukkulaitteella varustettuna maastokelpoista Sisu Polar autoa voidaan käyttää vaihtolava- tai konttikuljetuksiin olosuhteissa, joissa rahtiliikenteen terminaaleja tai nykyaikaisia logistisia järjestelmiä ei ole käytettävissä. Esimerkki tällaisesta käyttötehtävästä ovat huoltojoukkojen operaatiot”.

Sisu Auton mukaan myös erittäin vaihtelevissa sääolosuhteissa tehtävät puutavarakuljetukset soveltuvat hyvin yksikköpyörillä varustetuille maastokuorma-autoille tilanteissa, joissa tavanomaiset ratkaisut eivät ole riittäviä.

Lue seuraavaksi