Uutiset

Kuljetuskalusto

Sea Wind Vuosaari−Tallinna-reitille

Tähän asti Turku−Tukholma-reitillä liikennöinyt Tallinkin rahtialus Sea Wind alkaa liikennöidä Vuosaari−Tallinna-reitillä 8.1. 2015 alkaen. Laiva liikennöi Viron lipun alla virolaisella miehistöllä.

Laivan siirtäminen uudelle reitille johtuu rahtiliikenteen kasvusta Suomen ja Viron välisessä liikenteessä. Rahtikuljetukseen erikoistuneen aluksen lisääminen reitille helpottaa samalla Tallinkin shuttle-aluksien toisinaan haasteellisia lastaustilanteita.

Vuosaaren satama sijaitsee logistisesti hyvässä paikassa ja sieltä on suorat yhteydet useille moottoriteille. Tämä mahdollistaa sen, että rahtia kuljettavat ajoneuvot pääsevät liikennöimään satamaan ja sieltä pois ajamatta keskusta-alueen kautta.

Matka yhteen suuntaan kestää 3,5 tuntia. Laiva liikennöi arkipäivisin kaksi menopaluumatkaa. Lähdöt Tallinnasta ovat klo 6.30 ja 17.30, ja Vuosaaresta klo 12 ja klo 23. Lauantaisin laiva ei liikennöi, mutta sunnuntaisin se lähtee Tallinnasta klo 17.30 ja Vuosaaresta klo 23.

Sea Windille mahtuu uudella reitillä 119 matkustajaa ja siellä on 98 hyttiä ja autokannella lastaustilaa noin 850 kaistametriä, kokonaiskapasiteetin ollessa hieman enemmän, noin tuhat kaistametriä. Alus on rakennettu vuonna 1972, korjattu vuonna 1984 ja 1989 ja sen jääluokitus on 1B.

Lue seuraavaksi