Uutiset

Kuljetuskalusto

Scanian seuraavan sukupolven raskaat versiot suorassa lähetyksessä

Seuraavan sukupolven Scanioiden julkistus eteni tänään 4.9.2017 toiseen vaiheeseen. Raskaisiin ajotehtäviin tarkoitetut Scaniat sisältävät paljon uutuuksia, jotka puhuttelevat erityisesti suomalaisia puutavara- ja maansiirtopuolen autoilijoita. Uudet V8-voimanlähteet vakuuttavat parantuneella polttoainetaloudellaan ja rajoittamattomalla voimantuotannollaan. Voimansiirtolinjan uutuutena Scania esitteli myös kytkinpolkimella varustetun OptiCruise -automaatin. Uutta kytkinpolkimessa on sen käytön valintamahdollisuus. OptiCruise robotiikka toimii kuljettajan niin halutessa täysin ilman kytkinpoljinta, mutta kuljettaja voi ottaa auton haltuun kytkinpolkimen varaan esimerkiksi tiukassa tilanteessa. Uutta kytkinpolkimella varustettua Scaniaa kokeilleet ovat vakuuttuneet OptiCruisen toimimisesta kytkimen käytöllä tai ilman. Myös manuaalivaihteiset Scaniat saavat vaihteensiirtoon käyttöönsä tehostimen, joka osaltaan helpottaa valitsemaan uuden sukupolven Scaniaan perinteisen manuaalivaihteiston.

Näistä ja muista raskaan sarjan Scanioiden uutuuksista kerrotaan lisää muun muassa Maxpossa Hyvinkäällä 7.-9.9. Scanian osastolla. Suora verkkolähetys Scanian lanseerauksista alkaa maanantaina 4.9.2017 kello 19.30 Suomen aikaa osoitteessa nextgenscania.com

Konepörssi raportoi uusien raskaiden moniakselisten Scanioiden ominaisuuksista jo ennen Maxpo-tapahtumaa verkkosivuillaan. Pääsemme tuoreeltaan kokeilemaan uusien Scanioiden pärjäämistä maasto- ja maantieolosuhteissa.

Verkossa

nextgenscania.com

Lue seuraavaksi