Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania Suomen uusi pääkonttori ja Scania-keskus Vantaalle


Artikkelikuva: Scania Suomen uusi maahantuonnin pääkonttori ja pääkaupunkiseudun Scania-keskus nousee Vantaan Aviapolikseen


Vuonna 1984 Scanian uusi pääkaupunkiseudun Scania-keskus ja maahantuonnin pääkonttori valmistui Konalaan Helsinkiin. 40 vuotta sitten Konalan toimipisteen sijainti oli optimaalinen palvelemaan Etelä-Suomen kasvavaa Scania-kantaa. Aika on ajanut jo ohi Konalan huippusijainnin ja nyt Scania Suomi aloittaa uuden 24 miljoonan euron projektin maahantuonnin ja pääkaupunkiseudun Scania-keskuksen pystyttämiseksi Vantaan Aviapolikseen.

Uudet mitta- ja painosäädökset sekä logistiikan liikenne investoinnin taustalla

Kehä I toimi pitkään pääkaupunkiseudun ohittavana raskaan kaluston pääväylänä. Nykyinen Muonamiehentien sijainti oli erinomainen sekä pääkaupunkiseudun paikallisliikenteelle, linja-autoille ja ohikulkevalle raskaalle kalustolle. Suomen uusimmat mitta- ja painosäädökset mahdollistavat 34 metrin ajoneuvoyhdistelmät ja 76 tonnin kokonaispainot.

”Scanian nykyinen sijainti mutkaisen Muonamiehentien päässä ja liikennemääriltään kasvaneiden sisääntuloväylien, sekä Kehä I:n osalta ei enää palvele asiakaskuntaamme. Uudessa sijainnissa pystymme palvelemaan asiakaitamme aivan uudella tavalla”, kertoo tyytyväinen Scania Suomen Etelä-Itä alueen aluejohtaja Tommi Salminen.

”Pääkaupunkiseudun ohittava raskas liikenne on siirtynyt Kehä III:lle, ja myös isot logistiikkayhtiöt sijaitsevat tulevan uuden Scania-keskuksen läheisyydessä. Tämä mahdollistaa meille aivan uuden palvelutason”, lisää Salminen.

Uuteen Scania-keskukseen tulee 24 huolto- ja korjaamopaikkaa ajoneuvoyhdistelmille sekä tilat pääkaupunkiseudun tuotemyynnille ja tukipalveluille. Lisäksi Scania Suomen maahantuonnin toiminnot siirtyvät uuteen rakennukseen.

Uusi Scania-keskus jatkaa Scanian kestävän kehityksen investointiohjelmaa

Scania on ensimmäisenä raskaan kaluston autovalmistajana sitoutunut tieteellisesti vahvistettujen ympäristötavoitteiden saavuttamiseen (SBT = Science Based Targets). Tämä kunnianhimoinen tavoite sekä Scanian tuotteiden että Scanian toiminnasta aiheutuvien päästöjen alentamiseksi edellyttää myös huolto- ja korjaamotoiminnan kiinteistöiltä energiatehokkuutta. Uusissa rakennuksissa Scanian onkin ottanut käyttöön maalämpötekniikkaa, aurinkopaneelien tuottamaa energiaa sekä ostetun energian osalta ympäristöystävällisiä valintoja.

Liikenteen sähköistyminen näkyy uudessa Scania-keskuksessa

Vaihtoehtoiset käyttövoimat ja varsinkin sähköistetyt raskaat kuorma-autot vaativat uutta korjaamotekniikkaa. Uudessa Scania-keskuksessa tullaan varautumaan myös täyssähköisten ajoneuvojen huolto- ja korjaustoimintaan uuden välineistön ja tilojen suunnittelun osalta. Sähköiset kuorma-autot myös vaativat nopeampia sekä tehokkaampia latauslaitteita ja tämä tullaan huomioimaan uudessa korjaamorakennuksessa ja koko kiinteistön suunnittelussa.

Pääkaupunkiseudun uusi Scania-keskus on suunniteltu Scanian modulaarisen rakennusmallin mukaisesti ja rakennuksessa varaudutaan jo liikenteen sähköistymiseen. Rakennuksessa on myös huomioitu energiatehokkuus ja uusiutuvan energian hyväksikäyttö.

Uudet tilat asiakkaille ja henkilöstölle

Konalan nykyiseen Scania-keskukseen ja Scanian maahantuonnin tiloihin on tehty paljon uudistuksia, jotta tilat palvelisivat asiakkaita ja Scanian henkilöstöä.

”On aivan upeaa, että asiakkaamme ja henkilöstömme saavat ajanmukaiset tilat. Asiakaspalvelumme taso ottaa varmasti ison loikan eteenpäin ja sekä Scania-keskuksen, että maahantuonnin henkilöstö saa toimintaan arvoisensa tilat. Rakennusprojektia on valmisteltu useita vuosia ja nyt kun investointipäätös on tehty, odotamme innoissamme tulevaa uutta ja upeaa pääkonttoria sekä pääkaupunkiseudun Scania-keskusta”, iloitsee Scania Suomen toimitusjohtaja Henna Wickström.

Scanian toiminnot muuttivat nykyiseen Konalan kiinteistöön vuonna 1984. Kiinteistöä on ylläpidetty ja modernisoitu paljon, mutta raskaan kaluston liikennevirrat ovat siirtyneet jo liian kauas nykyisestä sijainnista.

Scanian toiminnot muuttivat nykyiseen Konalan kiinteistöön vuonna 1984. Kiinteistöä on ylläpidetty ja modernisoitu paljon, mutta raskaan kaluston liikennevirrat ovat siirtyneet jo liian kauas nykyisestä sijainnista.

Merkittävä lisä Aviapoliksen yrityskeskittymään

Helsinki-Vantaan lentokentän ympäristön Aviapolis-alueen sijainti Kehä III:n keskipisteessä on erinomainen logistiikka-alan toimijoille.

”Aviapolis on portti Suomeen ja Scanian investointi työpaikkoineen on upea lisä lentokenttäympäristön logistiikkaklusteriin”, iloitsee elinvoimajohtaja Tommo Koivusalo Vantaan kaupungilta.

”Vantaalla on rakentamisen suhdannetilanteesta huolimatta tällä hetkellä rakenteilla useita työpaikkahankkeita, joista Scanian pääkonttorihanke on yksi suurimmista. Hankkeen rakentamisen alkaminen erityisesti tässä markkinatilanteessa on meille hieno uutinen”, kommentoi kiinteistöjohtaja Antti Kari Vantaan kaupungilta.

”Toivotamme Scania Suomen tervetulleeksi Vantaalle!”

Vantaan Kaupunki ja Scania allekirjoittivat tonttikaupan kauppakirjat torstaina 21.9. Vantaan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Tero Anttila (oik) ja lakimies Kasperi Hirvonen (vas) toivottivat Scania Suomen toimitusjohtaja Henna Wickströmin (kesk) ja koko Scanian joukkueen tervetulleeksi Vantaalle.Lue seuraavaksi