Uutiset

Kuljetuskalusto

Sähkö-Volvo Storemenille

Sähkö-Volvo Storemenille

Volvo Trucks on toimittanut Suomen ensimmäisen raskaan, sarjatuotantovalmisteisen täyssähkökuorma-auton Storemen Logistics Oy:lle. Autolla kuljetetaan elintarvikkeita Etelä-Suomen alueella ja se liikennöi kahdessa vuorossa.

Sopimuskuljetuksia harjoittava Storemen Logistics on edelläkävijä kestävissä kuljetusratkaisuissa. Yrityksen kalustosta kulkee kaasulla tai sähköllä tänään jo lähes 50 prosenttia. Nyt yritys ottaa käyttöön ensimmäisen Suomeen toimitetun sarjatuotantovalmisteisen täyssähkökuorma-auton. Auto on malliltaan Volvo FM Electric ja sen suurin sallittu yhdistelmämassa on 44 tonnia.

Storemen Logisticsin toimitusjohtaja Jari Jokinen (vas.) ja Volvo Finlandin kuorma-automyyjä Pekka Mäkinen.

Uutta kuorma-autoa ladataan vihreällä sähköllä Storemen Logisticsin omalla terminaalilla Tuusulassa. Täydennyslatauksia tehdään työvuorojen välissä. Näin autolle saadaan riittävä toimintamatka, jotta sillä voidaan liikennöidä kahdessa vuorossa. 

Storemen Logistics on yksi Suomen johtavista ympäristö- ja vastuullisuusasiat huomioonottavista kuljetusyrityksistä. Sen toiminta on jo nyt hiilineutraalia ja tavoitteena on saavuttaa fossiilivapaus vuoteen 2030 mennessä.  

”Kestävän kehityksen kasvavat vaatimukset näkyvät jo tarjouspyynnöissä ja asiakkaat ovat alkaneet vaatia ympäristöystävällisempiä kuljetuksia ja päästöseurantaa. Uskon, että tämä tulee lisääntymään tulevaisuudessa. Siksi laajennamme sähkökäyttöisten ajoneuvojen käyttöä ja otamme nyt seuraavan painoluokan mukaan”, kertoo Storemen Logisticsin toimitusjohtaja Jari Jokinen.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme ottaa tämän tärkeän seuraavan askeleen kumppanuudessamme Storemen Logisticsin kanssa. Molemmat yhtiömme ovat sitoutuneet kunnianhimoisiin kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja yhteistyö on ainut tapa saavuttaa ne. Kuljettajalle hiljaiset, värinättömät ja paikallispäästöttömät sähkökuorma-automme tarjoavat miellyttävän työympäristön”, kertoo Volvo Finlandin toimitusjohtaja Magnus Björklund.

Volvo tarjoaa tällä hetkellä alan laajimman tuotevalikoiman sarjatuotannossa olevia täyssähkökuorma-autoja, jotka palvelevat hyvin monenlaisia ​​kuljetuksia kaupunkien sisällä ja niiden välillä. Volvo Trucksin globaali tavoite on, että vuonna 2030 puolet kaikista sen myymistä uusista kuorma-autoista on sähkökäyttöisiä.


Tietoa autosta:

Volvo FM 42T Electric
Teho: 490 kW
Akut: 6-akkua 540 kWh
Toimintasäde: jopa 300 km
Akseliväli: 3 900 mm
Suurin sallittu massa tieliikenteessä: 44 000 kg

Lataus:
Teholataus (250 kW DC CCS2): 2 h
Peruslataus (43 kW AC Type2): 10 h


Tietoa Storemen Logisticsista
Storemen Logistics on vuonna 2005 perustettu yritys, joka hoitaa kuljetuspalvelut sopimuskuljetuksina Uudellamaalla ja lähiseudulla. Yritys kuljettaa kaiken yksittäisistä pientavaroista suuriin lavakuljetuksiin. Storemen Logisticsin kalustoon kuuluu 26 kuorma-autoa ja se työllistää 42 henkilöä. 


Lue seuraavaksi