Uutiset

Kuljetuskalusto

Säännöllinen konttijunaliikenne Kaukoitään

Nurminen Logistics aloittaa säännöllisen konttijunaliikenteen Kotkan Mussalosta. Yritys on liikennöinyt jo vuodesta 2018 alkaen Aasian konttijunia Helsingistä, mutta räjähdysmäisesti kasvaneen kysynnän vuoksi Nurminen laajentaa ja aloittaa säännöllisen konttijunaliikenteen Kotkan Mussalon satamasta kesäkuun alussa.

Junareitti kulkee Kotkasta Vainikkalan yli jatkaen Trans-Siberian reittiä pitkin kohti Japanin Yokohamaa. Samassa junassa menee rahtia myös Japaniin Shimizhuun sekä Singaporeen ja Etelä-Korean Busaniin. Kotkan Mussalossa sijaitsee Suomen suurin konttiterminaali ja satama on yksi Itämeren vilkkaimmista. Mussalon sataman kautta kuljetetaan muun muassa metsäteollisuuden tuotteita kuten sahatavaraa, sellua ja paperia.

”On todella hienoa, että pystymme palvelemaan konttijunallamme nyt myös Kotkan ja koko Itä-Suomen alueen asiakkaita. Meillä on Kotkassa erinomaiset valmiudet junapalveluun, sillä osaavan henkilöstön lisäksi meiltä löytyy sisälle menevä terminaaliraide sekä kattavat terminaalipalvelut kuten läpivirtausterminaali ja raskaan tavaran käsittely. Kemikaaliterminaalissamme tarjoamme vaarallisten kemikaalien kappaletavaravarastointia monipuolisin lisäpalveluin, joka tukee junaamme erinomaisesti”, kertoo Kotkan ja Vainikkalan terminaaleista vastaava Timo Hyyryläinen.

Nurminen Logistics tulee operoimaan jatkossakin junien kanssa Kotkassa, sillä yhtiön Trans-Siberian reitti on vakiintunut nopeasti, ja vahvistettuja lähtöjä on jo syyskuulle asti.

Logistiikan näkökulmasta konttijunakuljetukset Itä-Suomesta vahvistavat rautateiden roolia transitiossa merkittävästi ja ne avaavat mahdollisuuksia Aasian lisäksi myös Venäjän markkinoille.


Lue seuraavaksi