Uutiset

Kuljetuskalusto

Roimola hopealle Volvon tippakisassa!

Tomi Roimola

Kuorma-autonkuljettajat voivat pienilläkin ajotapamuutoksilla saavuttaa suuria eroja polttoaineen kulutuksessa ja näin säästää rahaa kuljetusyritykselle. Tämän todisti itävaltalainen Christian Scheiflinger, joka vei voiton Volvo Trucksin taloudellisen ajon kilpailun Drivers’ Fuel Challengen 2014 maailman finaalissa. Suomen edustaja Tomi Roimola Miehikkälästä sijoittui finaalissa hyvällä suorituksellaan toiseksi.

Kolmannes polttoaineisiin

”Kaikki 23 finalistia ovat erittäin taitavia kuljettajia. On osattava sopeutua liikenteeseen ja hyödyntää täyteen kuormatun kuorma-auton liikevoima. Taitava kuljettaja tietää kuinka käyttää hyväkseen tämän painoa, kertoo Andrew Low, Volvo Trucksin kuljettajakoulutuksesta ja Drivers’ Fuel Challenge –kilpailuradasta vastaava päällikkö.
Polttoainekulut muodostavat reilun kolmanneksen keskikokoisen kuljetusyrityksen kuluista. Volvo Trucksin tutkimukset kertovat, että polttoainetaloudellisesti ajava kuljettaja voi säästää jopa 10 prosenttia polttoaineen kulutuksessa. Pitkällä aikavälillä se tuo suuria säästöjä kuljetusyritykselle. Drivers’ Fuel Challenge –kilpailun maailmanmestaruuden voittaneelle Christian Scheiflingerille taloudellinen ajotapa on lähestulkoon kilpaurheilua.

Säännöllistä seurantaa

”On tärkeää tuntea kuorma-auton järjestelmät ja tietää kuinka se reagoi käskyihin. Jos tiedät, kuinka kuorma-autosi toimii ja miksi se reagoi miten reagoi, voit parantaa ajotapaasi ja samalla polttoainetaloudellisuutta”, Scheiflinger kommentoi kilpailun jälkeen.
”Yrityksessämme seurataan säännöllisesti kuljettajien polttoaineenkulutusta ja kiinnitetään huomiota kuljettajien ajotapoihin. Myös kuljettajien motivointi ja kannustus on tärkeässä roolissa”, kertoo hopealle sijoittunut kuljetusyrittäjä Tomi Roimola.
Kilpailun maailman finaali kisattiin Göteborgissa 19. syyskuuta. Kilpailu on yksi tapa monista, joilla Volvo Trucks haluaa kiinnittää huomiota siihen, kuinka suuri merkitys jokaisella kuljettajalla on polttoaineen kulutukseen. Suomessa järjestettyihin aluekilpailuihin osallistui kaiken kaikkiaan yli 160 kilpailijaa.
”Haluamme luoda tietoisuutta siitä, että jokaisen kuljettajan ajotavalla on merkitystä. Kaikki kuljettajat voivat oppia ajamaan taloudellisesti, mutta se vaatii aikaa ja kovaa työtä päivittäin ja pitkäjänteisesti”, sanoo Volvo Finland AB:n Vesa Soppi, Suomen kilpailuvastaava.

Lue seuraavaksi