Uutiset

Kuljetuskalusto

Riverside Truck Meeting avaa festarikauden

Kevään kääntyminen kuumaksi kesäksi tuo mukanaan myös joukon kuljetusalan paikallistapahtumia. Kesän 2013 ensimmäiset rekkafestivaalit järjestetään Porvoossa, Tolkkisten satama-alueella kesäkuun toisena viikonloppuna. Nyt jo kolmannen kerran järjestettävä Riverside Truck Meeting noudattaa paljolti edellisvuosina hyväksi havaittua konseptia, johon kuuluu laaja kattaus maanteiden arkista kalustoa, pieni ripaus ajoneuvo- ja tarvikevalmistajien osastoja sekä ennen kaikkea isolla kauhalla annosteltua vapaata ja hyväntuulista yhdessäoloa.

Tällä kertaa tapahtuma on päätetty viedä Porvoon keskustasta Tolkkisten satamaan, joka asfaltoituna alueena soveltuu mitä parhaiten rekkafestarialueeksi.

”Uusi alue antaa mahdollisuuden näyttelyn kasvattamiseen, tilaa on noin sadalle autolle. Toukokuun alkuun mennessä ilmoittautuneita näyttelyautoja on kuutisenkymmentä”, kertoo Markku Rio, yksi näyttelyn puuhamiehistä. Rion mukaan ilmoittautuneiden autojen joukko kuvastaa varsin kattavasti manateillämme liikkuvaa kalustoa.

”Mukaan on tulossa niin lähiliikenteessä pyöriviä jakeluautoja, metsissä möyryäviä puuautoja kuin erikoiskuljetusten parissa puurtavia tuhatjalkaisiakin. Pääpaino on kuitenkin aivan tavanomaisissa tuloksentekijöissä, vaikka mukaan on ilmoittautunut muutama huippuunsa rakennettu mestariteoskin. Ja tiettävästi satamaan ajetaan muutamalla täysin uudella – uraansa vasta aloittavallakin ajokilla”, valottaa Rio näyttelyn tarjontaa.

Näyttelyautojen lisäksi tapahtumassa on mahdollisuus tutustua myös alan uusimpiin tuotteisiin ja palveluihin, sillä mukana on edellisvuosien tapaan myös joukko automaahantuojia ja varustekauppiaita.

”Näyttelyssä voi tehdä kauppaa niin uudesta autosta kuin vanhaan ajokkiin hankittavista rosteriosistakin”, tuumaa Rio, jonka mukaan pienimpien festarivieraiden iloksi alueelle rakennetaan oma lastenmaailma pomppulinnoineen. Niin pienet kuin hiukan suuremmatkin vieraat pysähtyvät varmasti taidokkaiden pienoismallien ääreen ja tänä vuonna paikalle odotetaan myös useita radio-ohjattavia kuorma-autoja sekä työkoneita.

Lue seuraavaksi