Uutiset

Kuljetuskalusto

Retro Trucks Rekkakukossa 4.5.2019

Veteraani- ja nostalgiaikään yltäneiden hyötyajoneuvojen ympärille rakentuva Retro Trucks Rekkakukossa -tapahtuma järjestetään Hollolan Kukonkoivussa lauantaina 4.5.2019 nyt jo kuudennen kerran. Suomalaisessa tapahtumakalenterissa paikkansa vakiinnuttanut tapahtuma kerää yhteen vanhat hyötyajoneuvot sekä niiden harrastajat. Leppoisan maineen saaneessa tapahtumassa esitellään paitsi museoautoja, myös edelleen hyöty- tai harrastekäytössä olevia nostalgiaikään yltäneitä hyötyautoja. Paikalle voi edellisvuosien tapaan kaartaa myös vahaamattomalla ajokilla – sellaisella lähitulevaisuuden museoautolla.

Ennakkoilmoittautumisten mukaan tapahtumassa nähdään jälleen monia hienoja ja harvinaiseksi käyneitä hyötyautoja. Vanhimmat paikalle saapuvat autot edustavat 1940-lukua, jolloin ajoneuvojen kuormauksessa hyödynnettiin paljolti lihasvoimaa. Tämän jälkeen ajoneuvojen koko kasvoi ja samalla myös kuormakäsittelymenetelmät teknistyivät, mikä yhdessä on lisännyt kuljetustoiminnan tehokkuutta.

Museoautojen ohella tapahtumaan osallistuu huomattavan paljon nostalgiaikään yltänyttä kalustoa vuosituhannen vaihteen tienoilta. 1990-luvun autot muistuttavat paljolti nykyautoja, joskin ne alkavat olla ammattiliikenteessä hyvin harvoin nähtyjä laitteita.

Lauantaina 4.5.2019 kello 09.00 – 15.00 välisenä aikana avoinna oleva tapahtuma järjestetään Hollolan Kukonkoivussa sijaitsevassa Rekkakukossa, osoitteessa Kukonkuja 1, 15880 Hollola.

Raskaan kaluston rompetori

Ajoneuvonäyttelyn ohella tapahtumassa on myös raskaan kaluston osiin keskittyvä rompetori. Alueella sijaitseva Helenan Kotileipomon kahvila ammattilaisineen pitää huolen, että nälkä ja jano pysyvät loitolla tapahtumasta ja sen vieraista. Pienet tapahtumavieraat taasen tykkäävät alueelta löytyvästä pomppulinnasta.

Hollolan Kukonkoivun ja Lahden Messukeskuksen välillä kulkee Meitin Enerkian biokaasubussi, joka kuljettaa vieraita näiden kahden tapahtumapaikan välillä asiakasystävälliseen hintaan.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja alueella on erittäin paljon maksuttomia pysäköintipaikkoja näyttelyyn saapuville vieraille. Mutkattomien järjestelyjen takaamiseksi toivomme retrorekoilta ja erityisesti rompetorimyyjiltä ennakkoilmoittautumista joko sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot löytyvät tapahtuman nettisivuilta. Sujuvan tapahtuman aikaansaamiseksi toivomme, että kaikki näyttelyajoneuvot sekä rompetorimyyjät ovat alueella näyttelyalueen porttien avautuessa yleisölle lauantaina kello 09.00.

Lue seuraavaksi