Uutiset

Kuljetuskalusto

Reskator Oy – Imupaineautot, suurtehoimurit ja pumput alan asiantuntijalta

Reskator Oy on Kari Kärenahon vuonna 1985 perustama raskaan pumppukaluston erityisosaaja, jonka myymien ajoneuvojen ja varaosien laadukkuus takaa niiden soveltuvuuden maamme vaativiin olosuhteisiin. Itä-Uudenmaan Lapinjärvellä sijaitseva Reskator toimittaa vuodessa kymmenittäin tarkoin varusteltuja imupaineautoja alan ammattilaisille ja neljän laadukkaan pumppumerkin edustus sekä todella kattava varaosavalikoima tekevät yrityksestä sekä kuiva- että märkäaineiden käsittelijöiden luottopaikan.

Kari Kärenahoa voi hyvällä omallatunnolla kuvailla yrittäjäksi sanan parhaassa merkityksessä, sillä perustaessaan Reskatorin miehellä oli ikää vain parikymmentä vuotta, mutta silti takana oli jo yli viiden vuoden työura. Rohkea ja ennakkoluuloton yritystoiminta on tuottanut ansaittua tulosta ja Kärenahon kädenjälki näkyy nykyään Reskatorin sekä muiden liiketoimien menestyksessä. Ahkeruuden lisäksi onnistumisen takana on valmius uudistua, ja aina tarvittaessa yrityksen valikoimaa ja toimintatapoja on muutettu nopeallakin aikataululla.

Reskator kulkee alan kärjessä

Työuransa 14-vuotiaana aloittanut Kari Kärenaho on mainio esimerkki suomalaisesta yrittäjäasenteesta. Reskator on miehen johdossa kasvanut merkittäväksi imualan toimijaksi, mikä konkretisoituu hyvin kuvaseinän upeana kuvakavalkadina asiakkaille toimitetuista ajoneuvoista.

Reskator aloitti toimintansa rakennusasennuksilla ja pian mukaan tulivat päällirakentaminen sekä jätealan tuotanto. Varsinainen panostus imuautoihin sekä niiden varusteisiin alkoi vuonna 1999 ja alan tuotteiden maahantuonti, myynti sekä korjaukset nousivat yrityksen keskeisiksi osa-alueiksi.

Yritys on aina toiminut vastuullisesti ja tämä on konkretisoitunut laadukkaiden merkkien edustussopimuksina. ”Tällä hetkellä valikoimaamme kuuluvat Jurop-, Hibon-, Pratissoli- sekä Kaiser Moro -pumput. Käytetyissä imupaineyhdistelmissä tarjolla ovat puolestaan Rolban, Ficon, Eur-Markin, Interconsultin sekä Korp & Sonin laatutuotteet. Imu- ja painepumppuja on tälläkin hetkellä varastossa yli 40 kappaletta. Olemme panostaneet sekä tuote- että varaosavarastojemme laajuuteen ja ne ovat harvinaisen kattavia jopa Euroopan mittakaavassa”, kertoo Kari Kärenaho.

”Nämä tuotteet on todettu toimiviksi sekä luotettaviksi myös pohjoismaisissa olosuhteissa, ja niiden kattava valikoima takaa sopivan tuotteen löytymisen jokaiseen tarpeeseen. Meillä on myös tuotteille erittäin kattavat jälkimarkkinointipalvelut, joiden avulla huollot, korjaukset ja varaosatoimitukset sujuvat ripeästi. Näin arvokkaiden koneiden mahdolliset seisonta-ajat on saatu lyhyiksi ja autot pysyvät siellä missä kuuluukin eli tuottavassa työssä vaativissa urakointitehtävissä”, korostaa Kärenaho.

Imupaineautojen edelläkävijä

Reskatorin ajoneuvot hankitaan luotettavilta yhteistyökumppaneilta ja niiden laatu vastaa pohjoismaisten olosuhteiden vaatimuksia. Kuvan 16 kuution vesi/lokayhdistelmä on lähtövalmiina koviin työtehtäviin vuosikausiksi eteenpäin

Reskator toimittaa asiakaskunnalleen vuodessa noin 40–50 imupaineautoa. ”Tarkkojen lakikriteerien ja vaativien olosuhteiden vuoksi maamme imupaineautot ovat hyvin tarkoin varusteltuja. Näin arvokkaiden ajoneuvojen käyttöaste saadaan korkealle tasolle monipuolisten käyttömahdollisuuksien ansiosta. Monessa ajoneuvossa on esimerkiksi kääntyvä takateli, joka tuo ketteryyttä kaupunkiolosuhteisiin ja lisäksi suuttimet sekä letkut hankitaan juuri omien työtehtävien mukaan. Alustoista yleisin on edelleen kolmiakselinen versio ja säiliön keskikoko on noin 15 kuutiota”, tiivistää Kärenaho.

Palvelun taso ratkaisee

Imuala on teknisesti hyvin kehittynyttä ja yksityiskohtaisten ratkaisujen määrä on suuri. Tästä syystä ammattitaitoisen ja yksilöllisen palvelun merkitys on alalla tärkeää. ”Omaamme erinomaiset suhteet sekä pumppujen valmistajiin että alustatoimittajiin, mikä takaa laadukkaiden ja Suomen olosuhteisiin soveltuvien tuotteiden hankkimisen nopeilla ja kustannustehokkailla aikatauluilla. Lapinjärvellä asiakkaita palvelee kuuden ammattitaitoisen henkilön ydinryhmä ja sijainti aivan kuutostien tuntumassa tekee paikalle saapumisesta helppoa vaikka isoimmillakin ajoneuvoilla. Toimitilamme ovat hyvin nykyaikaiset, välineistö vastaa nykyajan vaatimuksiin ja oma puhaltamo sekä maalaamo takaavat laadun säilymisen kaikissa vaiheissa.”

”Palvelemme hyvin monipuolisesti ja esimerkiksi vaihtoauto ei ole meille ongelma. Peruskaluston lisäksi meillä on luonnollisesti tarjota myös suurtehoimuautoja sekä loka-autoja niin kuiva- kuin märkäpuolen tehtäviin. Kaiken kaikkiaan Reskator on todella hyvässä vauhdissa ja korona-ajan tuomat haasteetkaan eivät ole menoamme juurikaan hidastaneet”, päättää Kärenaho.

Lue seuraavaksi