Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucksin raskaat kuorma-automallit uudistuivat

Renault Trucks 2021

Renault Trucks esitteli heinäkuussa uudistuneet T-, T High-, C- ja K-sarjat. Uudistunut ulkomuoto on nyt entistä vakuuttavampi ja ajanmukaisempi.

Renault Trucksin pääjohtaja Bruno Blin kertoi julkistamistilaisuudessa, että uudistettujen mallien suunnittelu on tapahtunut tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Satoja kuljettajia ja kuljetusliikkeiden edustajia on haastateltu, ja he ovat kertoneet toiveistaan uuden malliston suhteen.

Paul Daintree
Paul Daintree

Renault Trucks Halle du Designin tiimit, joita suunnittelupäällikkö Paul Daintree johtaa, ovat työskennelleet uusien T-, T High-, C- ja K-sarjojen kehityksen parissa vuodesta 2018 lähtien.

Tiivistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa käyttökokemuksen optimointia varten

”Suunnittelijoiden on tärkeää asettaa loppukäyttäjä ajattelun ja päätöksenteon keskiöön, Renault Trucksin suunnittelupäällikkö Paul Daintree kertoo.

”Järjestimme yhteistyöistuntoja asiakkaiden kanssa suunnittelustudiossa ja vierailimme kuorma-autojen levähdyspaikoilla sekä asiakkaiden toimipisteissä tapaamassa kuljetusyritysten edustajia ja kuljettajia. Tarkoituksena oli oppia ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja vastata niihin entistäkin paremmin. Tämä suunnittelutiimien kenttätyö yhdistettynä jälleenmyyjäverkostosta kerättyihin tietoihin ja Renault Trucks insinöörien asiantuntemukseen muodosti perustan uuden kuorma-automalliston tyyli- ja mukavuusmuutoksille.”

Rohkea, tyylikäs muotoilu

”Ajoneuvon etuosa on uudistettu, jotta asiakkaidemme omille logoille ja tunnuksille jää enemmän tilaa,” Daintree sanoo.

Renault Trucks 2021

Etuvalot on uusittu kokonaan ja on toteutettu LED-tekniikalla, jonka etuna on paitsi parempi valaisuteho, myös se, että ajovaloihin voi mahduttaa entistä enemmän ominaisuuksia pienellä alueella.

Renault Trucks 2021

Renault Trucks T-, T High-, C- ja K-mallien etuosan mittasuhteet on uudistettu täysin. Daintreen mukaan kuorma-auton ilme on nyt entistä rohkeampi, siinä on asennetta ja helposti tunnistettava ilme. Myös etusäleikkö on uudistettu, mikä antaa autolle hienostuneemman säväyksen. Alas taitettava säleikkö voidaan muuttaa istuimeksi tai askelmaksi, ja se pysyy samanlaisena kuljettajien suosion vuoksi.

”Tämän lisäksi etusäleikössä olevaa Renault Trucks -logoa on suurennettu. Meillä on hienoja kuorma-autoja, ja olemme todella ylpeitä tästä uudesta mallistosta, joten miksi emme näyttäisi sitä?”

Mukavat, käytännölliset sisätilat

Sisätiloissa kuljettajan mukavuus korostuu.

Ohjaamon sisäkuva

”Mitä ajomukavuuteen tulee, yksi asiakkaidemme toiveista oli henkilöautoa muistuttava ajoasento,” Paul Daintree jatkoi.

Renault Trucksin uusissa T-, T High-, C- ja K-malleissa on uusi, kolmeen suuntaan säädettävä ohjauspyörä, jonka lukitusta käytetään jalkapainikkeella. Ohjauspyörän säätövarat ovat kasvaneet merkittävästi ja ovat todella reilut. Nyt kuljettajien on helppo säätää ajoasentoa oman kehonsa ja mieltymystensä mukaan.

Avaimettoman käynnistyksen ansiosta ohjauspylvään ympärillä on enemmän jalkatilaa, ja mahdollisessa onnettomuustilanteessa avain ei ole lisäämässä kuljettajan jalan loukkaantumisen riskiä.

Myös ohjaamossa asuminen on tehty mukavammaksi.

”Päätimme parantaa perusmallisen vuoteen mukavuutta, kasvattamalla patjan paksuutta ja tiheyttä sekä kaksinkertaistamalla jousien määrän. Ihanteellista mukavuutta varten on myös lisätty petauspatja.”

Renault Trucksin uudessa TCK Evolution -mallistossa on myös suuremmat säilytystilat sekä erilliset pidikkeet puhelimille ja tableteille, joiden lähellä USB-latausliitännät ovat. Näkymättömissä oleviin säilytystiloissa on uusi laatikko, jossa A4-kokoista muistikirjaa tai tablettia voi säilyttää turvallisesti.

Sisätilojen kankaita ja värejä on muutettu pehmentämään kontrasteja ja helpottamaan kuljettajan silmien rasitusta kuormittavien ajorupeamien aikana sekä luomaan ohjaamoon rauhallinen tunnelma.

”Vaikka aikaisempiakin istuimiamme arvostetaan paljon, käytimme tilaisuuden hyväksi päivittääksemme materiaalit vaihtamalla perinteiset nahkaistuimet kohokuvioituun kankaaseen. Kuten ulkopuolen osalta, olemme ylpeitä Renault Trucksista, joten logolla on kunniapaikka myös istuimissa”, suunnittelupäällikkö Paul Daintree kertoo.

Renault Trucks 2021

Excellence Predict optimoi ajoneuvojen huollon

Renault Trucksin kehittämä uusi teknologia mahdollistaa ajoneuvon ohjelmiston säännölliset päivitykset – asiakkaan toivomana ajankohtana – ilman ajoneuvon tuomista korjaamolle.

Teknologia on osa Excellence Predict -huoltosopimustarjousta, jonka avulla Renault Trucks voi reagoida ongelmiin jo ennen vian esiintymistä ja antaa asiakkailleen mielenrauhaa takaamalla ajoneuvojen jatkuvan toimintavarmuuden.

Excellence Predict -kokonaisuuteen kuuluu etäyhteydellä varustettu räätälöity huoltosuunnitelma, tärkeimpien kulutusosien (kuten akku, kytkinlevyt ja jarrupalat) valvonta sekä toimintahäiriöitä reaaliaikaisesti ehkäisevä teknologia 80 prosentille komponenteista, jotka voivat aiheuttaa ajon katkeamisen.

Vähemmän korjaamokäyntejä

13 litran Euro VI -moottoreilla varustettujen ajoneuvojen öljynvaihtovälit voidaan käytön ja kilometrimäärän mukaan pidentää jopa 150 000 kilometriin tai 18 kuukauteen, mikä vähentää huoltosopimusten kustannuksia, optimoi huoltoaikataulun ja parantaa polttoainetaloutta.

Etäpäivitysmahdollisuus ja pidentyneet huoltovälit vähentävät korjaamokäyntien määrää ja optimoivat tarvittavat käynnit.Lue seuraavaksi