Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucksin Optifuel Lab 3 vähentää kulutusta 12,5 prosenttia

Renault Trucks Optifuel Lab 3

Renault Trucks on jo pitkään jatkanut tutkimuksia, jotta dieselkuorma-autojen energiatehokkuutta voitaisiin parantaa. Yhteistyöprojektissa kehitetyn Optifuel Lab 3 -konseptiauton avulla Renault Trucks pyrkii vähentämään koko vetoauto-perävaunuyhdistelmän kulutusta. Pitkäaikaisen tutkimuksen ja kehitystyön tulokset ovat nyt julkistettu. Tulosten mukaan polttoaineenkulutus on laskenut 12,5 prosenttia verrattuna perinteiseen yhdistelmään.

”Renault Trucks Optifuel Lab 3 on konsepti, jossa kehitetään tuotteita ja prototyyppejä jatkuvasti, jotta kuljetusyritysten polttoaineen kulutukset sekä -kulut pienenisivät. Vaikka Optifuel LAB 3:sta ei ole tarkoitettu myytäväksi tässä muodossa, käytetään näitä tuloksia apuna tulevaisuuden tuotteiden kehitystyössä”, maahantuontiyhtiö Volvo Finland Ab:n Renault Trucks myyntijohtaja Pasi Gerpe kertoo.

Vuonna 2017 käynnistetty ns. FALCON-projektin (Flexible & Aerodynamic truck for Low CONsumption), tavoitteena on vähentää kulutusta 13 prosenttia raskaan liikenteen vetoauto-perävaunuyhdistelmässä.

Optifuel Lab 3:sta johti Renault Trucks yhteistyökumppaneidensa kanssa, mukaan lukien Faurecia, Michelin, Total, Fruehauf, Wezzoo, BeNomad, Styl’Monde, Polyrim, Enogia, IFPEN, École Centrale de Lyon (LMFA) ja IFSTTAR / Gustave Eiffel Yliopisto.

Renault Trucks Optifuel Lab 3

Yhteistyöprojekti tuotti Optifuel Lab 3 -konseptiajoneuvon. Renault Trucks on pystynyt vahvistamaan oletuksensa 18 kuukauden kehitystyön sekä pitkien ajotestien jälkeen.

Renault Trucks on mitannut polttoaineenkulutuksessa 12,5 prosentin vähennyksen verrattuna vakioperävaunuun yhdistettyyn Renault Trucks T -autoon. Tämä säästää 3,75 litraa polttoainetta ja 9,8 kg hiilidioksidia sataa kilometriä kohti.

Renault Trucksin insinöörit käyttivät testisykliä, joka edustaa tilastollisesti kaukokäyttöä ja joka koostuu 68 kilometristä alueellisissa olosuhteissa ja 136 kilometristä moottoriteillä.

Optifuel Lab 3:n testit koostuivat suljettujen alueiden ja avointen tietestien lisäksi simulaatioista, jotka mahdollistivat mittausten analysoinnin ja korreloimisen. Samanaikaisesti testit suoritettiin vertailuajoneuvolla, jolla on samanlaiset geometriset ja voimansiirto-ominaisuudet kuin laboratorioajoneuvolla (Renault Trucks T 480, yhdistettynä Fruehaufin katettuun puoliperävaunuun). Hankkeen aikana kehitettyjä teknologioita arvioitiin ensin itsenäisesti ja sitten kokonaisuutena.


Lue seuraavaksi