Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucks MKR Technology -talli puolustaa mestaruutta

Uusi Truck Racing -kilpailukausi lähestyy kovaa vauhtia. Euroopan tallimestaruuden vuonna 2012 voittanut Renault Trucks-MKR Technology valmistautuu nyt puolustamaan mestaruutta. Koko talven kilpakuorma-autojen parissa puuhannut talli luottaa siihen, että kuljettajat Adam Lacko ja Markus Bösiger pärjäävät hyvin kilpailukauden 2013 kymmenessä osakilpailussa. Truck Racing -kilpailukausi 2013 on Renault Trucksille seitsemäs. Yhteistyö MKR Technologyn kanssa tuotti Euroopan tallimestaruuden vuosina 2010 ja 2012, ja nyt valmistaja ja yhteistyökumppani valmistautuvat puolustamaan mestaruutta.

Vaikka kausi 2013 käynnistyi vasta 18.5. Misanossa (Italiassa), alkava kausi on ollut Renault Trucks-MKR Technology -tallilla työn alla jo monta kuukautta. Insinöörit ja mekaanikot ovat tehneet töitä läpi talven parantaakseen uusien kuorma-autojen alustaa ja moottoria.
– Olemme optimoineet DXi 13 -kilpamoottorimme hyödyllisen kierrosalueen ja kehittäneet nokka-akselia, ruiskutusta ja elektroniikkaohjausta merkittävästi niin, että suorituskyky ja etenkin kiihtyvyys pienillä kierroksilla paranee, Renault Trucks Racingin tekninen johtaja Gérard Pétraz kertoo. – Olemme myös pienentäneet moottorin sisäistä kitkaa, mikä parantaa moottorin hyötysuhdetta. Tässä on hyödynnetty uuden Renault Trucks -malliston Euro 6 -moottoreissa käytettyjä ratkaisuja.

Mitä tulee alustaan, MKR Technology on parantanut etu- ja takapään jousitusta ja iskunvaimennusta. – Kilpailukauden 2012 jälkimmäisellä puoliskolla teimme paljon töitä etu- ja takapään jousituksen, iskunvaimennuksen ja etuakselin parissa. Sovelsimme teknisiä ratkaisuja, joita testattiin koko kauden 2012 ajan Markus Bösigerin ajamassa kuorma-autossa, Mario Kress kertoo.
Adam Lacko kertoi vielä, että hän odottaa jo malttamattomana pääsyä kilparadoille: – Pistämme varmasti kilpailijamme koville tänä vuonna, ja luvassa on varmasti menestystä sekä minulle että tallille.  

Kuvat: corporate.renault-trucks.com

Kilpailukalenteri

Lue seuraavaksi