Uutiset

Kuljetuskalusto

Relais Group Oyj ostaa Raskone Oy:n

Realis Raskone

Relais Group Oyj, yksi johtavista pohjoismaisista toimijoista ajoneuvojen jälkimarkkinoilla, on ostanut hyötyajoneuvojen huolto- ja korjausliiketoimintaan erikoistuneen Raskone Oy:n. Raskone on Suomen suurin valtakunnallinen hyötyajoneuvojen monimerkkihuolto- ja korjaamoketju, jolla on yhteensä 19 korjaamoa ympäri Suomea. Yritysosto on osa Relaisin kasvustrategiaa ja se luo Relais-konsernin kasvulle uuden merkittävän tukijalan hyötyajoneuvojen segmentissä. Raskone raportoidaan osana Relais-konsernia 1.2.2021 alkaen.

Raskoneen laskennallisen tilikauden 1.1.–31.12.2020 liikevaihto oli noin 63 miljoonaa euroa ja käyttökate (EBITDA) noin 4,7 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on yhteensä noin 460 työntekijää. Raskoneen osakekannan alustava kauppahinta oli noin 30 miljoona euroa. Lopullinen kauppahinta määräytyy kaupan täytäntöönpanon jälkeen kauppakirjassa sovittujen tarkastuseriä koskevien laskelmien valmistuttua. Myyjinä toimivat Lease Deal Group Oyj ja Raskone Oy:n toimitusjohtaja Jan Popov.

Yritysosto on osa Relaisin kasvustrategiaa. Hyötyajoneuvojen huolto- ja korjausliiketoiminta luo Relaisin kasvulle uuden tukijalan ja samalla yhtiö siirtyy askeleen lähemmäksi hyötyajoneuvotoimijoita. Kauppa luo mahdollisuudet merkittäviin synergia- ja mittakaavaetuihin varaosahankintojen optimoinnin myötä, sekä mahdollisuudet ristiinmyyntiin, erityisesti valaisin- ja varusteluliiketoiminnassa. Kaikkiaan yritysosto tukee Relaisin pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteita.

”Hyötyajoneuvojen huolto- ja korjausliiketoiminta on luonteeltaan vakaata ja se edustaa meille merkittävää potentiaalia. Kasvustrategiamme näkökulmasta yritysosto lisää hyötyajoneuvojen painoarvoa liiketoiminnassamme ja luo kasvullemme uuden tukijalan. Ruotsalaiset konserniyhtiömme TD Tunga Delar ja Huzells muodostavat meille erinomaisen kasvualustan hyötyajoneuvojen varaosissa ja varusteissa Pohjoismaissa, ja Raskone vahvistaa asemaamme entisestään tässä keskeisessä markkinasegmentissä. Raskone on huomattava varaosien ostaja, mikä mahdollistaa meille myös synergia- ja mittakaavaetuja. Yhtiön korjaamoliiketoiminta vie meidät myös askeleen lähemmäksi hyötyajoneuvotoimijoita, minkä uskomme tuovan uutta näkemystä konserniin ja alustan palveluidemme sekä varaosa- ja varustetuotevalikoimamme kehittämiselle. Olen erittäin vaikuttunut yhtiön toimivan johdon ja henkilökunnan toiminnasta ja osaamisesta; Raskoneesta on kasvanut johtava toimija toimialallaan, ja yhtiö on kyennyt kehittämään liiketoimintaansa selkeästi viime vuosina. Yhdessä voimme palvella asiakkaitamme yhä laajemmin ja vahvempana kokonaisuutena”, sanoo Relais Group Oyj:n toimitusjohtaja Arni Ekholm.

Raskone Oy:n toimitusjohtaja Jan Popov on äärimmäisen tyytyväinen, että Raskone pääsee kehittämään liiketoimintaamme eteenpäin osana Relais-konsernia: ”Olemme yhdessä tiimini kanssa toteuttaneet lyhyessä ajassa huomattavan kasvu- ja tuloskäänteen. Teollisena toimijana Relais tarjoaa meille sekä tärkeän kasvualustan että pohjoismaisen ulottuvuuden, ja me puolestamme tuomme Relaisille merkittävää hyötyajoneuvojen huolto- ja korjausosaamista.”

Aiemmin tässä kuussa Relais Oyj osti ruotsalaisen, ajoneuvovalaisimista tunnetun Strands Group Ab:n

Lue seuraavaksi