Uutiset

Kuljetuskalusto

Rekkaconvoy täyttää maantiet upeilla taideteoksilla

Müller Ermensee

Euroopan näyttävimmin rakennetut kuorma-autot ja rekat saapuvat Härmään Power Truck Show -näyttelyyn 10. elokuuta 2023. Rekkaconvoyssa matkaa yhteensä noin 40 rakennettua ja maalattua rekkaa, kuorma-autoa sekä veteraaniautoja ja muita näyttelyyn osallistuvia ajoneuvoja.

”Odotamme tämän vuoden rekkaconvoyhin tavallista suurempaa osallistujamäärää, sillä myös tällä haluamme kunnioittaa viime vuonna menehtyneen Power Truck Show järjestäjän Mikko Nukalan muistoa”, kertoo Hannele Loukasmäki.

Rekkaconvoyn myötä voidaan Power Truck Show tapahtuma julistaa avatuksi, vaikka varsinaiset näyttelypäivät ovat perjantaina ja lauantaina. Rekkaconvoy kerää yleisöä ja innokkaita rekkaspottareita pysäköintialueet ja tienpientareet täyteen. Vaikka rekkoja kulkee maanteillä päivittäin ei tällaista maanteillä nähtävää spektaakkelia silti nähdä ihan joka päivä.

Kotimaisten näyttelyautojen lisäksi Härmään saapuu vieraita muun muassa Irlannista, Italiasta, Hollannista, Norjasta, Puolasta, Ruotsista, Saksasta, Sveitsistä ja Tanskasta. Rekkaconvoyhin mukana saapuvat kuljettajat jaksavat ihmetellä yleisön innokkuutta ottaa Power Truck Show’hun saapuvia autoja niin innokkaasti vastaan. Ensimmäiset pitkänmatkalaiset ovat lähteneet Härmää kohti. Rekkaconvoyssa ajavat muun muassa Irlannista saapuvat Charlie Doyle sekä Kevin ja Carol Mackin. Sveitsistä saapuvan Franz Müllerin ”Indiana Jones” -auto herättää varmasti liikenteessä huomiota.

Kuljettajat taas kiittävät saamastaan huomiosta soittamalla torvea ja vilkuttamalla valoja. Varsinkin ulkomaiset osallistujat ovat erittäin otettuja saamastaan vastaanotosta ja sanovat aina, etteivät ole saaneet missään muualla tällaista vastaanottoa kuin Suomessa. 

Lisätietoja convoysta ja aikatauluista:

  • Vuosaaren satamaan saapuu torstaiaamuna 10.8.2023 kello 10.00 autonäyttelyyn osallistuvia maalattuja ja rakennettuja kuorma-autoja. Vuosaaren satamaan saapuneet autot lähtevät omatoimisesti ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia.
  • Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta tulevat näyttelyautot saapuvat Naantalin satamaan torstaiaamuna 10.8.2023 noin kello 6.30 ja autot lähtevät ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia.
  • Rekkasaattueet kohtaavat toisensa Pirkanhovissa noin kello 12.00, jossa pidetään pieni tauko. Matka jatkuu noin kello 12.30 entistä isompana saattueena kohti Jalasjärveä, ja rekkaconvoyn reaaliaikainen seuranta alkaa.                              
  • Rekkaconvoy kerätään vielä kerran kasaan noin kello 15.00–15.30 Jalasjärvellä Neste Jalastuulessa, jossa kuljettajat pitävät noin puolen tunnin ruokatauon. Sen jälkeen upea saattue valtaa maantien kohti Härmää ja Power Truck Show:ta.
  • Tielläliikkujien kannattaa varautua siihen, että maanteillä on ajoittain ruuhkaa torstaista lauantaihin.
  • Hinausautot K. Sulinko Oy pitää pilottiautoineen saattueen yhtenäisenä Lempäälästä lähtien.
  • Kiho ja Sulinko yhteistyössä pitävät reaaliaikaista seurantaa, josta pääset seuraamaan kulkueen etenemistä reaaliaikaisesti. Matkan varrella on varmasti mediaa ja yleisöä ihailemassa Härmään saapuvaa kalustoa.
  • Aikataulut ovat liukuvia ja julkaisemme päivityksiä rekkaconvoyn etenemisestä Power Truck Show – Official Facebook-sivuilla.Lue seuraavaksi