Uutiset

Kuljetuskalusto

Ratakuorma-autosarja alkaa 29.4.

Tasaisuus oli Rinteen avain voittoon viime kaudella. Osakilpailuvoittoja Juha Rinteelle kertyi ainoastaan yksi, mutta kakkossijoja oli vastaavasti viisi ja heikoin tulos oli sijoittuminen neljänneksi.

Viiden kilpailuviikonlopun sarjaan on tulossa myös uutta kalustoa. Jarkko Jauhiainen tuonee radalle RKH Teamin Volvo N 12:n ja Erik Forsström tällä kertaa Sisun. Myös välivuoden pitänyt Jarmo Kinnunen ja Evo Sisu on tulossa haastamaan muut kuljettajat kalustoineen.

Isoin odotuksin viime kauteen lähtenyt Aki Teini hakee varmasti nyt hyvitystä hopeasijalleen.  Kauden 2010 mestari Aki Teini sai uutena autona viime kaudelle tulleen Ivecon kisa-asetukset kohdilleen loppukaudesta. Kaksi viimeistä kisaviikonloppua oli Teinille menestys ja hän nousi toiseksi ohi silloin kalusto-ongelmien kanssa painineen Erik Forsströmin.

x = mukana kaudella 2012

Jarmo Kinnunen on mukana myös yhden kauden tauon jälkeen.

Mika Mäkinen tavoittelee nyt kärkisijoja ratakuorma-autojen EM-sarjassa

Mika Mäkinen kilpailee ratakuorma-autojen EM-sarjassa 2012. Au­ralainen ajaa Mad-Croc Truck Racing -tiimin noin 1000-hevosvoimaisella MAN:lla. Kausi alkaa toukokuussa Turkin Istanbulissa. Mäkisen taustalla vaikuttaa lajin kaksinkertainen Euroopan mestari Jokke Kallio.

”Mestaruus ja voitto on aina tavoitteena kun kilpaillaan, mutta nyt pitää olla realisti. Uskoisin, että sarjan kokonaispisteissä on järkevää tavoitella sijoja 6.–8. Ne ovat tässä vaiheessa sellaisia sijoja, että niihin on mahdollisuus. Yhtenä tavoitteena on nousta myös ainakin kerran palkintokorokkeelle”, Mäkinen sanoo.

41-vuotias Mäkinen ajoi EM-sarjassa jo viime kaudella. Yhteispisteissä hän oli 15. Suomessa Mäkinen on saavuttanut viisi mestaruutta.

”Nyt meillä on uusi auto. Auto tuntuu ensimmäisten testien perusteella hyvältä, ja vaikuttaa viime vuoden mallia paremmalta. Lisäksi tiimi on vahvistunut, ja nyt meillä on käytössä koko ajan oma datainsinööri. Toiminta on entistä ammattimaisempaa”, Mäkinen korostaa.
Mad-Croc Truck Racingin MAN tulee saksalaiselta Hahn Racing Teamilta. Tiimi on ajanut kevään aikana kaksi testisessiota Tsekin Mostissa ja Ranskan Nogarossa. Uuden auton voima ja ajettavuus ovat vakuuttaneet suomalaiskuskin: 12,6-litrainen dieselmoottori, 1000 hevosvoimaa ja suorastaan järjettömältä kuulostava 5000 Nm:n vääntö.
”Hyvät testit, ja auto menee hyvin”, Mäkinen sanoo.

Mäkisen mukana EM-projektissa on lajin suomalaiskonkari Jokke Kallio. Kallio saavutti EM-kultaa 1991 ja 1992.

”Tämä on aivan eri laji nykyään. Autot ovat nyt kuin formuloita. Kaarrenopeudet ovat aivan eri luokkaa kuin silloin minun aikanani. Olen tässä Mikan mukana, ja autan minkä osaan”, tiimipäällikön roolissa toimiva Kallio kertoo.

EM-sarjan avausosakilpailu ajetaan toukokuun puolivälissä Turkin Istanbulissa.